vrijdag 6 november 2020

Facebook sluit massale groep rond vermeende verkiezingsfraude

Facebook sluit massale groep rond vermeende verkiezingsfraude
Facebook sloot donderdag een snel groeiende groep met meer dan 364.000 leden onder de noemer STOP THE STEAL die beweerden dat de Democratische uitdager Joe Biden de verkiezingswinst aan het stelen was. Er werd ook opgeroepen tot geweld.
Lees verder

Betaalvereniging: Nog enkele weken tot verplichte SCA voor online creditkaartbetalingen
Uiterlijk op 31 december 2020 moeten webwinkels veilige klantverificatie (Strong Customer Authentication of SCA) bij online kaartbetalingen volledig ondersteunen. In de komende weken zullen kaartuitgevers online kaartbetalingen zonder SCA steeds vaker afkeuren, bij steeds lagere bedragen, zo waarschuwt de Betaalvereniging.
Lees verder

15 miljoen betalende gebruikers voor Dropbox
Opslagdienst Dropbox zag zijn omzet in het derde kwartaal met 14 procent toenemen naar 487 miljoen dollar, maar het verlies is ook groter geworden, van 17 miljoen een jaar geleden naar 32,7 miljoen dollar nu.
Lees verder

LG brengt LG Wing naar Nederland
De LG WING, de nieuwste smartphone van LG Electronics (LG), is vanaf 13 november 2020 beschikbaar in Nederland. Het toestel onderscheidt zich door het verborgen tweede scherm dat zichtbaar wordt door het eerste scherm een kwartslag te draaien.
Lees verder

Hooguit 1000 banen minder bij Booking.com in Amsterdam
Vakbond FNV verwacht dat er maximaal duizend banen verdwijnen bij het Amsterdamse hoofdkantoor van Booking.com. Dat is minder rigoreus dan het vooruitzicht van drie maanden geleden toen het moederbedrijf de afslanking bekend maakte.
Lees verder

ING: Assurantieadviseur richt zich nog onvoldoende op digitale millennial
Door verdergaande digitalisering kunnen twintigers en dertigers steeds vaker en makkelijker zelf verzekeringen online afsluiten. Het online platform wordt daardoor een veel geduchtere concurrent voor de traditionele verzekeringsagent dan nu het geval is. De assurantieadviseur moet zich daarom opnieuw uitvinden om ook in de toekomst bestaansrecht te houden, zo blijkt uit een nieuwe studie van het ING Economisch Bureau over assurantietussenpersonen.
Lees verder

Google weert advertenties dubieuze bemiddelingssites
Google gaat advertenties van commerciƫle websites voor het aanvragen van toeslagen, verklaringen en andere overheidsdiensten weren uit zijn zoekmachine. Dat heeft het bedrijf laten weten in reactie op kritische vragen van de Consumentenbond.
Lees verder

Belangrijke facilitator betaallink-fraude opgepakt
Onder leiding van de Haagse cybercrime officier van justitie heeft het cybercrimeteam van de politie eenheid Den Haag afgelopen week […]
Lees verder

Apple Stores in VK blijven open voor bestellingen
Apple gaat haar winkels in het VK niet geheel sluiten ondanks een verplichte lockdown. Klanten kunnen er nog steeds bestellingen ophalen.
Lees verder