dinsdag 3 november 2020

E-Commerce Live!: ‘Corona is een tijdmachine’

E-Commerce Live!: 'Corona is een tijdmachine'
Corona is een tijdmachine. "Het heeft 2030 naar 2020 gebracht," zegt Shimona Mehta van Shopify op E-Commerce Live! "Met name […]
Lees verder

Alibaba wil meer buitenlandse verkopers op 11.11
E-commercegigant Alibaba Group wil het binnenlandse succes van koopjesfestijn 11.11 exporteren naar de rest van de wereld. De vloedgolf live shoppingvideo's wordt uit het Chiness vertaald met lokale ondertiteling en de aflevering van pakketjes kan tot dertig procent sneller verlopen.
Lees verder

Derde kwartaal ruim drie kwart minder luchtvaartpassagiers dan jaar eerder
Hoe moeilijk de online reisindustrie het heeft blijkt uit de jongste CBS cijfers. In het derde kwartaal van 2020 reisden bijna 5,5 miljoen reizigers van en naar de vijf nationale luchthavens in Nederland. Dat zijn er 17,6 miljoen minder dan in het derde kwartaal van 2019, een afname van 76,3 procent.
Lees verder

E-Commerce Live!: 'Omarm de hype!
Hypes zijn vaak niet meer dan dat: rages die aandacht trekken, maar uiteindelijk ook weer verdwijnen. Pieter Jongerius van digitaal bureau Fabrique vindt hypes niettemin nuttig. "Een hype die faalt is ok."
Lees verder

80 procent van Australische online advertentie-inkomsten naar Google en Facebook
Google, Facebook en YouTube domineren de Australische markt voor digitale advertenties volledig. Er blijft minder dan 20 procent over voor andere websites, blijkt uit onderzoek van de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC), de mededingingsautoriteit in Australië.
Lees verder

TikTok tekent deal met Sony Music
Video-app TikTok heeft een contract getekend met Sony Music Entertainment om gebruik te kunnen maken van de muziek van onder meer Beyonce, Martin Garrix en Harry Styles.
Lees verder

6500 nieuwe webwinkels in het derde kwartaal
In Nederland zijn in het derde kwartaal bijna 6,5 duizend webwinkels opgericht, in vergelijking met 2019 is dit een toename van het aantal oprichtingen van 47 procent.
Lees verder

Verwachtingen PayPal vallen tegen na sterk kwartaal
Aandelen PayPal noteerden maandag nabeurs 5,5 procent lager nadat het betaalbedrijf 17 tot 18 procent groei voor het vierde kwartaal voorspelde, minder dan analisten hadden gehoopt.
Lees verder

Thuiswinkel.org lanceert Europees keurmerk webwinkels
Thuiswinkel.org brengt vandaag een Europees keurmerk uit voor webwinkels zodat zij ook op de buitenlandse markt juridische zekerheid kunnen bieden aan hun klanten daar.
Lees verder