Doorgaan naar hoofdcontent

Bartlo Hoogendijk vermindert succesvol stikstofuitstoot

Bartlo Hoogendijk vermindert succesvol stikstofuitstoot

Boer zijn in de veenweidegebieden vereist nauwkeurigheid. Hoe hoog mag het grondwater staan? Hoe voorkom je te veel uitstoot van stikstof? Waar geef je biodiversiteit de ruimte? En hoe verdien je nog steeds een behoorlijke boterham? Bartlo Hoogendijk kan erover meepraten. Zo bestrijdt hij stikstof, onder meer met verdunde bemesting en veevoer met weinig eiwit.

Lees verder

"Powermanagement levert ons 10 tot 13% energiebesparing op"

De LEAP-pilot van Royal Schiphol Group leverde met een verbluffend kleine inspanning een energiebesparing van 10% tot 13% op. Deze besparing is behaald door slimmer powermanagement.

Lees verder

Betere zaden en landbouwtraining vinden vruchtbare grond in Tanzania

Vanwege het gunstige klimaat in Tanzania, zijn verschillende Nederlandse zaadbedrijven daar actief. Zij willen met hun hoge kwaliteit zaden lokale boeren helpen. Die moeten dan wel gevoed worden met kennis van vooral de groenteteelt. Daarom zetten Nederlandse en Tanzaniaanse partijen samen een training- en demonstratieproject op. Hun motto: zien is geloven.

Lees verder

Virtuele verkenningsmissie over elektrisch vervoer in het Verenigd Koninkrijk

Bent u actief op het gebied van elektrisch vervoer en laadinfrastructuur? En wilt u zakendoen in het Verenigd Koninkrijk? Meld u dan aan voor de virtuele verkenningsmissie op 17, 18 en 19 november 2020.

Virtuele verkenningsmissie

Het doel van deze missie is om te verkennen of een publiek-private samenwerking tussen verschillende partijen in het Verenigd Koninkrijk (VK) en Nederland haalbaar en wenselijk is. De eerste stap is om te kijken of het vormen van een Nederlands cluster van minimaal 5 partijen mogelijk is.

Lees verder

Surinaams-Nederlands Business Forum

Bent u benieuwd welke kansen Suriname biedt voor uw bedrijf? Neem 10 november deel aan het digitale Surinaams-Nederlandse Business Forum, een uitwisseling met minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en de Surinaamse minister Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Ontwikkelingssamenwerking).

Lees verder