donderdag 26 november 2020

'Afstemming bescherming klokkenluiders cruciaal'

'Afstemming bescherming klokkenluiders cruciaal'
Een nieuwe Europese richtlijn dwingt werkgevers om klokkenluiders beter te beschermen tegen negatieve consequenties van het aankaarten van misstanden. Maar volgens experts kan deze wet ook voor verwarring zorgen. Wat zorgen baart is dat het ministerie van Binnenlandse Zaken geen tijd zegt te hebben...
Lees verder

'Geld lekt weg uit Groningen dankzij CDA-lobby'
Noord-Nederland krijgt 438 miljoen euro van de Europese Unie ter compensatie van het staken van de gaswinning. Dat bedrag was eerst 634 miljoen. Volgens oud-gedeputeerde in Groningen en PvdA-Kamerlid William Moorlag lekt er geld weg uit het noorden. Dankzij een sterke lobby bij Mona Keijzer.
Lees verder

Kennis van zaken houdt cybercrime niet tegen
Iedereen is vatbaar voor cybercriminelen die je geld willen afronselen. Vaak wordt gedacht dat ouderen meer risico lopen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dit jaar alleen al werd er via Whatsapp-fraude 3,5 miljoen euro gestolen.
Lees verder

Hessink's hamert Banksy af
Een werk van de wereldberoemde en geheimzinnige kunstenaar Banksy wordt vanmiddag geveild door Hessinks in Zwolle. Het werk komt uit de collectie van Jamie Wood, zoon van de Stones gitarist Ron Wood. 'Het is eigenlijk bouwafval', zegt Richard Hessink.
Lees verder

Gesloten Rutte op laatste enquêtedag
Op de laatste dag van het onderzoek naar de Toeslagenaffaire wordt premier Rutte vandaag als laatste gehoord door de enquêtecommissie. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen vindt Rutte gesloten en kortaf overkomen. Ook sprak ze met een 'toeslagenouder' die demonstreerde op het Plein.
Lees verder

FVD-bestuur wil dat leden over Baudet beslissen
Laat de leden het maar beslissen of Thierry Baudet nog lid mag zijn van de partij die hij een paar jaar geleden zelf oprichtte. Dat heeft het bestuur van Forum voor Democratie zojuist besloten. Het congres moet ook een nieuw bestuur kiezen. De hoop is dat daarmee de rust hersteld kan worden.
Lees verder

Twijfel aan effectiviteit vaccin AstraZeneca
Er is onduidelijkheid over de effectiviteit van het vaccin dat de Oxford University samen met AstraZeneca maakt. Eerder deze week meldden de ontwikkelaars dat het vaccin gemiddeld 70 procent effectief is, maar die conclusie lijkt de prullenbak in te kunnen.
Lees verder

SP wil mondkapje op Routekaart
Zojuist heeft het kabinet de laatste horde genomen om vanaf komende dinsdag 1 december een mondkapjesplicht in te stellen. De Tweede Kamer heeft het voorstel geaccepteerd. Er is wel een máár: het parlement wil dat de mondkapjesplicht alleen geldt als het aantal besmetting hoog is.
Lees verder

Antistoffen tegen corona blijven lang in het bloed
Negen op de tien mensen die met corona besmet zijn geweest, hebben na zes maanden nog antistoffen tegen het virus in het bloed. En de antistoffen worden na verloop van tijd ook nog eens sterker, schrijft het AD op basis van nieuw RIVM-onderzoek.
Lees verder

Optische illusies als wapen tegen snelheidsduivels
Gebruikers van het Industrieterrein Lage Weide in Utrecht zijn het helemaal zat: de truckers die veel te hard over de hoofdweg scheuren en daarmee een gevaar zijn voor iedereen. De weg versmallen was veel te duur en dus is er een list verzonnen om de snelheidsduivels af te schrikken: optische...
Lees verder

Skigebieden vrezen corona - behalve Oostenrijk
De Alpenlanden maken ruzie. Kunnen de skigebieden - midden in de tweede corona-golf - wel of niet open? De meeste vrezen dat de dorpjes in de bergen opnieuw corona-brandhaarden kunnen worden, maar niet iedereen is het daarmee eens.
Lees verder

Eerdmans, Nanninga, Vlaardingerbroek en Pouw stappen op bij FVD
Joost Eerdmans, Annabel Nanninga, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek zeggen hun lidmaatschap van Forum voor democratie op. In een verklaring zegt Eerdmans geen lid te willen zijn van een partij met extreemrechtse opvattingen.
Lees verder