vrijdag 16 oktober 2020

Verzekeringsfraude steeds vaker opgespoord

Verzekeringsfraude steeds vaker opgespoord
Verzekeraars hebben vorig jaar fors meer ontdekkingen gedaan van verzekeringsfraude. Het aantal zaken is ten opzichte van 2018 bijna verdubbeld, van 13.000 naar 22.000 in 2019. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder

Horecapensioenfonds geplaagd door corona en lage rente
Het pensioenfonds voor mensen in de horeca en catering maakt zich grote zorgen over de betaalbaarheid van de pensioenen de komende jaren, schrijft het FD. Het horecapensioenfonds zit met minder betalende deelnemers, terwijl de rente laag is.
Lees verder

Zorgen over bedreigingen Tweede Kamer
Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib maakt zich zorgen om demonstranten bij de voordeur van het Tweede Kamergebouw op het Plein in Den Haag. Dat wordt allemaal steeds minder onschuldig, zei Arib gisteravond bij Nieuwsuur. Het gaat dit jaar alleen al om tientallen bedreigingen.
Lees verder

FBI onderzoekt buitenlandse inmenging Biden-verhaal
De FBI onderzoekt of buitenlandse inlichtingendiensten betrokken zijn bij de e-mails in het New York Post-artikel over Hunter Biden, de zoon van presidentskandidaat Joe Biden. De e-mails werden aangetroffen op een laptop in een reparatiezaak in Bidens thuisstaat Delaware.
Lees verder

Europese luchtvaartautoriteit: 'Boeing 737 MAX is veilig'
De Boeing 737 MAX is veilig verklaard door de Europese luchtvaartautoriteit EASA. Dat zegt EASA-directeur Patrick Ky tegen Bloomberg. Dat betekent dat het toestel binnenkort waarschijnlijk weer mag vliegen.
Lees verder

Coronacrisis drukt bevolkingsgroei
Door de coronacrisis groeit de bevolking in Nederland minder hard dan verwacht, stelt het ING Economisch Bureau. Tussen maart en augustus zelfs 70 procent minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In Amsterdam was er zelfs een krimp van het inwoneraantal te zien.
Lees verder

Rotterdams restaurant staakt 'corona-arrangement'
Het Rotterdams sterrenrestaurant Joelia is per direct gestopt met de hotel-diner-arrangementen die het aanbood. Dat heeft Mario Ridder van Joelia vrijdag gemeld. Hij zei dat dit besluit is genomen in goed overleg met de gemeente Rotterdam.
Lees verder

Zweden investeert fors in defensie door Russische dreiging
Zweden trekt flink meer geld uit voor defensie. Het land verhoogt het budget met 40 procent naar 2,6 miljard en breidt de krijgsmacht uit van 60.000 naar 90.000 militairen. Dat heeft vooral te maken met de dreiging uit Rusland.
Lees verder

T-Mobile neemt Simpel over
De Nederlandse tak van T-Mobile neemt telecomaanbieder Simpel over. De overname hing al een tijdje in de lucht.
Lees verder

Johnson: VK moet zich voorbereiden op vertrek uit EU zonder deal
Het Verenigd Koninkrijk moet zich voorbereiden op een vertrek uit de Europese Unie zonder handelsakkoord. Dat heeft premier Boris Johnson gezegd, nadat Brexit-onderhandelaar David Frost donderdag al teleurgesteld was in de Europese houding bij de recentste gespreksronde.
Lees verder

Robbert Dijkgraaf: Benut álle wetenschappelijke kennis
Presentator en theoretisch natuurkundige Robbert Dijkgraaf adviseert overheidsinstanties om in haar besluitvorming zoveel mogelijk wetenschappelijke terreinen te betrekken. 'Het RIVM doet het goed en zij hebben een hele moeilijke positie. Maar we zien dat naast de biomedische inzichten andere...
Lees verder

EU steunt Nederland: hervat MH17-gesprekken
Nederland krijgt de expliciete, unanieme steun van de andere 26 EU-regeringsleiders en staatshoofden in de MH17-kwestie. De EU roept Moskou op de gesprekken te hervatten over zijn aansprakelijkheid voor het neerhalen van vlucht MH17, zei premier Mark Rutte na afloop van de tweedaagse top in Brussel.
Lees verder