Doorgaan naar hoofdcontent

Sprout: Hoe Christina Caljé (Autheos) New Yorkse diversiteit naar de Nederlandse startup-wereld brengt

Hoe Christina Caljé (Autheos) New Yorkse diversiteit naar de Nederlandse startup-wereld brengt
De dochter van Christina Caljé weet niet beter dan dat haar moeder de baas is. Maar etnisch diverse ondernemers zie je in de tech-industrie nog veel te weinig, stelt de CEO van AdTech-bedrijf Autheos.
Lees verder

Rubio Impact Ventures haalt 55 miljoen op voor duurzame ondernemers
Impact-investeerder Social Impact Ventures haalt nog eens 55 miljoen euro op bij institutionele partijen, vermogende families en ondernemers. Het fonds herdoopt zich tegelijk tot Rubio Impact Ventures, 'want social Impact is eigenlijk een categorie geworden'.
Lees verder

'Nieuwe coronaregels nekslag horeca'; ID&T schrapt 40 procent van banen
Ondernemersnieuws: horeca boos over nieuwe maatregelen, ID&T moet hard ingrijpen door corona en kwart hoogopgeleiden wil andere baan vanwege leidinggevende.
Lees verder

Zo realiseerde ondernemer Evelien de Vries in coronatijd kerstomzetten
Op het moment dat de coronacrisis uitbrak schreef Evelien de Vries drie scenario's uit voor haar cosmeticabedrijf MDV Europe. Gillende drukte die de traditionele piek rond kerst en Black Friday evenaarde was echter het script dat ontbrak. 'Ik maakte me in eerste instantie zorgen om omzet en medewerkers, maar al snel vroeg ik me af hoe we in hemelsnaam aan de enorme vraag gingen voldoen.'
Lees verder

De Correspondent groeit naar 125.000 leden, 'retentie nu belangrijker dan acquisitie'
Na een periode van stagnatie zit de groei qua leden er weer in bij De Correspondent, dat nu in totaal 125.000 betalende lezers aan boord heeft. Het behouden van nieuwe leden krijgt nu de hoogste prioriteit, zegt CEO Ernst-Jan Pfauth.
Lees verder

Spotify-oprichter investeert in batterijfabriek; ABN AMRO verkoopt Moneyou Go aan fintechbedrijf
Ondernemersnieuws: Daniel Ek investeert in Northvolt, Moneyou Go naar TM-Pro en Suitsupply breidt uit in New York. 
Lees verder

Waarom we moeten afrekenen met de terreur van meetbaarheid
De cultuur van meten is weten schiet door, stelt Sprout-expert Marnix Geus. 'Als je alles wil kwantificeren kun je de werkelijke waarde van dingen uit het oog verliezen.'
Lees verder

Bijltjesdag kost duizenden banen; Social Impact Ventures wijzigt naam en verdubbelt in omvang
Ondernemersnieuws: corona-ontslaggolf breekt door, Social Impact Ventures heet voortaan Rubio en verdubbelt zijn fondsomvang en 'anti-Booking' Beterboeken naar half miljoen crowdfunding.
Lees verder