woensdag 7 oktober 2020

Sprout: Door deze Nederlandse ondernemers gaan bedrijven en branches komende jaren flink verduurzamen

Door deze Nederlandse ondernemers gaan bedrijven en branches komende jaren flink verduurzamen
Als we denken aan een meer duurzame energievoorziening, zien we gauw windmolens en zonnepanelen voor ons. Maar er is nog veel meer gaande, blijkt uit de New Energy Challenge. Een klein overzicht van de kansrijke Nederlandse startups in dit veld.
Lees verder

Duitse Netflix voor gadgets Grover entert Nederlandse markt
Smartphones, laptops en tablets huren: het Duitse Grover boekt er dit jaar tientallen miljoen euro's omzet mee, en lanceert nu ook in Nederland. Is het model echt zo duurzaam als oprichter Michael Cassau beweert?
Lees verder

Afgeslankt Minibrew door na surseance; Viskweker Kingfish zwemt richting Noorse beurs
Ondernemersnieuws: Minibrew hoopt in 2021 break-even te draaien, Kingfisher wil tot 70 miljoen ophalen en Trainmore-oprichter casht met verkoop aandelen. 
Lees verder

Deze techbedrijven zijn de ultieme winnaars van de gadgetmarkt
Een handjevol bedrijven verdeelt de grootste taartpunten van de gadgetmarkt onderling. Welke techbedrijven zijn dit?
Lees verder

Waarom fitness-ondernemers Han Doorenbosch en Marjolijn Meijer ook zakelijk uit elkaar gaan
Han Doorenbosch stapte vorige week grotendeels uit Urban Gym Group, het fitnessbedrijf waar hij samen met zijn voormalige echtgenote Marjolijn Meijer 22 jaar aan werkte. De coronalockdown gaf de doorslag. 'Marjolijn is een betere crisismanager dan ik.'
Lees verder

Tweede golf funest voor Nederlandse export; Meer startende ondernemers
Ondernemersnieuws: tweede coronagolf zeer schadelijk voor Nederlandse export, toename startende ondernemers en startups mogen meer geld ophalen met crowdfunding.
Lees verder

Investeren in vastgoed: aantrekkelijk voor iedereen met vermogen
Geld over? Steeds meer Nederlanders beleggen een deel van hun vermogen in vastgoed. Maar is dat nog steeds een veilige haven en hoe zit het met de ontwikkeling van huizenprijzen? Wijnand Groenen is commercieel directeur van Meerdervoort Vastgoedfondsen en legt uit hoe het zit. 
Lees verder

Manifest Techleap: lok Trump-vluchtelingen naar Nederlandse startups
Nederland zou internationaal talent moeten werven in de VS, waar immigranten zich minder welkom voelen door het beleid van de regering Trump. Daarvoor pleiten Techleap.nl en honderd ondernemers in een nieuw manifest met 10 maatregelen om de Nederlandse startup-wereld een boost te geven.  
Lees verder