dinsdag 20 oktober 2020

Microfoons kunnen uit bij tweede debat Trump-Biden

Microfoons kunnen uit bij tweede debat Trump-Biden
Bij het aanstaande debat tussen president Donald Trump en Joe Biden kan de microfoon uitgezet worden. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het eerste presidentiƫle debat werd een chaotische schreeuwpartij doordat beide kandidaten elkaar continu konden onderbreken.
Lees verder

Arbeidsmarkt hoogopgeleiden trekt weer aan
Terwijl de echte harde klappen in de economie nog moeten vallen, trekt de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide werknemers alweer een beetje aan. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half onder eigen klanten.
Lees verder

Kort geding tegen sluiten horeca in behandeling
Vandaag wordt in Den Haag het kort geding behandeld dat tientallen restauranthouders hebben aangespannen tegen de staat. Ze eisen dat ze per direct weer open mogen.
Lees verder

Familie pompt nieuw kapitaal in noodlijdend BCD
De coronacrisis hakt er flink in bij BCD, het zakenreisconcern van John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf schrapt wereldwijd ruim 3.000 banen. De familie schiet te hulp met nieuw kapitaal, schrijft het FD.
Lees verder

Claim-emissie Fugro moet balans terugbrengen
Fugro gaat herfinancieren met een claim-emissie van 250 miljoen euro. Daarnaast gaat het twee bankleningen aan voor opgeteld 425 miljoen euro. De bodemonderzoeker heeft nu 85 miljoen aandelen uitstaan, en het is goed mogelijk dat dit er na de claimemissie ruim twee keer zo veel zijn.
Lees verder

Ziekenhuizen doen het financieel goed, nog wel...
Ziekenhuizen krijgen een ruime voldoende voor hun financiƫle huishouding. Accountantskantoor BDO doet daar jaarlijks onderzoek naar en geeft de 64 algemene ziekenhuizen over 2019 gemiddeld een 7,3.
Lees verder

'Deze coronamaatregelen hadden we nooit moeten nemen'
De coronamaatregelen zijn erger dan het virus zelf. Dat heeft hoogleraar Besturen van Veiligheid Ira Helsloot gezegd in BNR's Big Five. Hij vindt dat cijfers te weinig in context worden geplaatst, en dat er te eenzijdig wordt gestuurd op het voorkomen van corona-doden.
Lees verder

'Omzetgroei Bouwmaat zeker in dubbele cijfers'
Mede door corona zal de omzetgroei van bouwmarkten-groothandel Bouwmaat dit jaar zeker in de dubbele cijfers lopen. Dat zegt algemeen directeur Rob Klifman in BNR Zakendoen. 'We hebben ver boven vorig jaar gepresteerd en ik denk dat dat nog niet klaar is.' Sinds de maatregelen vorige week werden...
Lees verder

ACM pleit voor transparantie bij tarief laadpaal
Eigenaren van elektrische auto's moeten, voordat ze gaan laden, duidelijke informatie krijgen over de tarieven. Aanbieders van laadpalen en laadpassen zijn nog niet transparant over de prijs, terwijl dat wel moet, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder

'Zwerfkapjes' rukken op tussen straatafval
Sinds de uitbraak van het coronavirus slingeren er steeds vaker gebruikte mondkapjes rond op straat. Volgens organisaties Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation zie je steeds meer van deze 'zwerfkapjes'. En dus startten ze vandaag een campagne om dat tegen te gaan.
Lees verder

Politiek wil scholen openhouden
Er is weinig enthousiasme in de Haagse politiek om de scholen weer te sluiten. Dit voorjaar gingen de scholen tijdens de eerste coronagolf juist onder politieke druk dicht.
Lees verder

Winkelstraten lopen leeg door strengere maatregelen
De aangescherpte coronamaatregelen zorgen voor legere winkelstraten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van brancheclub INretail over vorige week. Het aantal bezoekers is in zeven van de 13 grote steden met de helft of meer gedaald, in vergelijking met vorig jaar.
Lees verder