Doorgaan naar hoofdcontent

‘Medewerker onderschat digitale dreiging’

'Medewerker onderschat digitale dreiging'
Medewerkers in Nederland maken zich relatief weinig zorgen over hun digitale veiligheid. Dat geldt vooral voor medewerkers van het grotere mkb (10-199 medewerkers) en het grootbedrijf (200+ medewerkers). Dat blijkt uit Veilig Online 2020: medewerkers bedrijfsleven, onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar het bewustzijn van Nederlanders rondom cybersecurity in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).
Lees verder

KPN vernieuwt kernnetwerk
KPN start de vernieuwing van het mobiele kernnetwerk, waar alle verkeersstromen samenkomen. Hierdoor wordt de kwaliteit van de 5G-verbinding volgens het bedrijf nog beter.
Lees verder

Betere buienradar door mobiele masten
De bekende regenradar krijgt steun uit onverwachte hoek. Onderzoekers van WUR, KNMI en Deltares zetten de signaalsterkte van commerciële masten voor mobiele telefonie niet alleen in om de regenval tussen twee punten nauwkeurig te meten, zij maken vervolgens ook een weersverwachting tot enkele uren vooruit.
Lees verder

Bringly en Packaly starten landelijk bezorgcollectief voor fysieke retailers
Packaly en Bringly, twee startups uit Amsterdam en Utrecht gericht op de last-mile bezorgindustrie, starten samen het duurzame bezorgcollectief #UnlockRetail. Ze willen retailers klein en groot helpen in tijden van COVID-19 om hun lokale klanten toch te kunnen bereiken.
Lees verder

Kwartaalomzet CM.com: 38,5 miljoen euro (+67%)
De verkopen bij technologiebedrijf CM.com stegen in het derde kwartaal met 67 procent tot 38,5 miljoen euro. Daarbij realiseerde het een winstmarge van 25 procent. De onderneming houdt de ogen open voor overnamekandidaten.
Lees verder

'Toegangs- en gedragsmaatregelen om macht grote digitale platforms aan te pakken'
De Europese toezichthouder moet met gedrags- en toegangsmaatregelen een te dominante marktpositie van grotere digitale platforms per geval kunnen aanpakken. Dat staat in een deze week gepubliceerd voorstel van de staatssecretarissen Cédric O (Frankrijk, Digitalisering) en Mona Keijzer (Nederland, Economische Zaken en Klimaat). Deze maatregelen moeten gaan gelden voor platforms waar consumenten of ondernemers nauwelijks omheen kunnen en die daarmee een zogenoemde poortwachterspositie hebben.
Lees verder

Online retailers mogen 24/7 alcohol blijven verkopen, maar na 20.00 uur niet bezorgen
Online retailers mogen nog steeds alcohol 24 uur per dag verkopen, maar de drank niet afleveren tussen 20.00 uur en 07.00 uur. Die verduidelijking geeft Thuiswinkel.org naar aanleiding van de persconferentie over de aangescherpte coronamaatregelen.
Lees verder

Lille wil moratorium op 5G
Burgemeester Martine Aubry van Lille pleit voor een moratorium op de nieuwe generatie mobiele telefonie. In 2018 prees ze nog de verdiensten van 5G.
Lees verder

Telenet start proefproject met basisinternet voor kwetsbare gezinnen
De Belgische kabelaar Telenet gaat vanaf december basisinternet aanbieden aan kwetsbare groepen die thuis geen of zeer beperkte internettoegang hebben, zodat ook zij de kans krijgen om deel te nemen aan de digitale samenleving.
Lees verder