Doorgaan naar hoofdcontent

Hulp bij verduurzamen huurhuis

Hulp bij verduurzamen huurhuis
Als je een woning huurt bij een woningcorporatie, kun je binnenkort op een handige manier kosten besparen. Branchevereniging voor woningcorporaties Aedes en de Woonbond komen met een zogenoemde energiedisplay, die in huis geplaatst kan worden.
Lees verder

Noord-Holland blijft worstelen met Tata
Het is ingewikkeld voor de provincie Noord-Holland om het toezicht op Tata Steel in IJmuiden goed in de vingers te krijgen. Dat zegt PvdA-Statenlid Gert-Jan Leerink in reactie op het bericht dat het OM het staalbedrijf voor de rechter wil slepen.
Lees verder

Verwarring over lockdown Twente
Onduidelijkheid over coronamaatregelen in Twente. De Veiligheidsregio Twente zou pleiten voor een 'volledige lockdown', maar burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo zegt op BNR dat het iets genuanceerder ligt.
Lees verder

Tweede debat Trump-Biden verloopt relatief ordelijk
Het laatste debat voor de verkiezingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden is, in tegenstelling tot het eerste, ordelijk verlopen. Beide kandidaten lieten elkaar deze keer uitspreken. Wel waren er geregeld persoonlijke aanvallen over en weer.
Lees verder

Wildgroei commerciële corona-teststraten dreigt
De een na de andere commerciële coronasnelteststraat opent zijn deuren. Er is sprake van 'wildgroei', zo vertellen gezondheidsinstanties aan BNR.
Lees verder

Artsen en specialisten vrezen meer zorgmijden
Huisartsen en medisch specialisten houden er serieus rekening mee dat patiënten weer zullen wegblijven, blijkt uit een rondvraag van BNR. Zij zien deze tweede coronagolf al verschuivingen in het huisartsenbezoek en in het aantal doorverwijzingen naar de ziekenhuizen.
Lees verder

Veerkracht economie al voor corona op retour
Al voor de coronacrisis is de veerkracht van de Nederlandse economie hard onderuit gegaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit. Dit kan grote gevolgen hebben voor de herstelmogelijkheden van Nederland na de crisis.
Lees verder

Gemeenten weren arbeidsmigranten met quota
Gemeenten leggen de huisvesting van arbeidsmigranten steeds vaker aan banden om overlast en druk op de woningmarkt tegen te gaan. Dorpen en straten krijgen een maximumaantal woningen voor arbeidsmigranten toegekend. Maar volgens experts zijn dergelijke quota in strijd met het Europees recht,...
Lees verder

Tienduizenden banen op tocht op Schiphol
Bij Schiphol gaan mogelijk tienduizenden banen verdwijnen. Naar verwachting gaat het om 60.000 banen, schrijft de Telegraaf.
Lees verder

Strengere regels voor webwinkels in de maak
Er komen strengere regels voor webwinkels. Dat blijkt uit een concept-wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer. Consumenten moeten onder andere duidelijker worden geïnformeerd over hoe zoekresultaten tot stand komen en er moet een einde komen aan nep-recensies.
Lees verder

Formule 1 debuteert op 'Zandvoort van de Algarve'
Verstappen en Hamilton kunnen zich verheugen op een bijzondere Formule 1 Grand Prix dit weekend. Voor de allereerste keer vindt die plaats op het circuit in Portimão. En dat is een spectaculaire racebaan die veel weg heeft van ons eigen Zandvoort.
Lees verder

'Dagelijks duizenden besmettingen door traag ingrijpen'
Als de aangescherpte maatregelen van vorige week niet binnen enkele weken effect hebben, gaat de zorg in Nederland helemaal vastlopen. Dat is onder meer te wijten aan te laat ingrijpen van het kabinet. Dat zegt David Jongen, bestuursvoorzitter van het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen en...
Lees verder