donderdag 29 oktober 2020

Heineken gaat flink snijden in personeelskosten

Heineken gaat flink snijden in personeelskosten
Bierbrouwer Heineken heeft last van de coronacrisis. Het bedrijf verkoopt veel minder bier en dus gaat het mes erin. Heineken gaat banen schrappen om de kosten te verlagen.
Lees verder

Kabinet legt onverwacht aangenomen zorgmotie Wilders naast zich neer
Tijdens het coronadebat in de Tweede Kamer heeft het kabinet laten weten de motie over de zorg van PVV-leider Geert Wilders naast zich neer te leggen. De motie, die moest zorgen voor een structurele salarisverhoging voor zorgmedewerkers, werd gisteren door een stemmingsfout aangenomen.
Lees verder

OMT geeft negatief reisadvies voor kerstvakantie
Het Outbreak Management Team geeft een negatief reisadvies voor de kerstvakantie. Een wintersport of een reisje naar de zon om te overwinteren zit er volgens RIVM-baas Jaap van Dissel niet in. Het kabinet heeft dit advies echter nog niet overgenomen.
Lees verder

Britse regering zit niet te wachten op Joe Biden als president
Een ruime meerderheid van de Britten zou het liefst Joe Biden zien als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Maar de Britse regering zit daar juist niet op te wachten, zegt Lia van Bekhoven, correspondent in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Ziekenhuizen en IC's zien nog geen afvlakking corona-patiënten
Ziekenhuizen en Intensive Cares zien nog steeds geen enkele afvlakking van de groei van het aantal corona-patiënten. Daardoor kan tot wel driekwart van de reguliere zorg in gevaar kunnen komen. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
Lees verder

PSV-directeur Gerbrands over weigering Cyprus: 'Te gek voor woorden en vrij dubieus'
PSV-directeur Toon Gerbrands noemt het besluit van Cyprus om twee spelers van PSV de toegang tot het land te weigeren 'te gek voor woorden en vrij dubieus.' De spelers werden geweigerd omdat ze corona hebben gehad. Ze konden zelfs een negatieve test overhandigen.
Lees verder

Testen op corona wordt efficiënter
De coronamaatregelen blijven zeker tot in december van kracht en daarom blijft testen en tracen enorm belangrijk. En dat wordt in de toekomst een stuk slimmer gedaan. Bijvoorbeeld door het gebruik van sneltesten, maar ook door 25 snelteststraten. Daarnaast komen er extra normale teststraten in de...
Lees verder

VanHaren ziet winkellandschap flink veranderen
De omzet van schoenenketen VanHaren daalde tijdens de coronacrisis in de grote steden met 60 tot 70 procent. Tegelijkertijd bleef het bezoek in onoverdekte winkelcentra met levensmiddelenbedrijven op peil, met omzetten die vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. Overal is een duidelijke...
Lees verder

'Toon bij terugkomst aan dat je coronavrij bent'
Regeringspartijen D66 en VVD willen dat mensen die Nederland binnenreizen uit landen waar een negatief reisadvies voor geldt, moeten aantonen dat ze geen corona hebben. Een verplichting dus om een negatieve testuitslag te overhandigen voor iedereen die komt uit een land met een oranje of rood...
Lees verder

'Toestroom nieuwe verpleegkundigen stagneert bij sluiting scholen'
De toestroom van nieuwe verpleegkundigen dreigt te stagneren als hogescholen hun deuren moeten sluiten. Praktijklessen zullen dan niet doorgaan, wat kan leiden tot studievertraging. Daarvoor waarschuwt de Vereniging Hogescholen op BNR. Ook vreest de onderwijskoepel een vroegtijdige uitval van...
Lees verder

Ook Frankrijk komt met nieuwe lockdown
Na Duitsland neemt ook Frankrijk strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Vanaf morgen gaan de Fransen weer in lockdown, hoewel de regels nu wel ietsje anders zijn dan in de eerste golf.
Lees verder

Den Haag raakt door corona uit gratie bij expats
Den Haag raakt door de coronacrisis uit beeld bij expats. Aan de ene kant vertrekken ze, aan de andere kant komen vooral expats van buiten Europa niet meer naar de hofstad.
Lees verder