donderdag 22 oktober 2020

Eerste bitcoinbar gaat sluiten

Eerste bitcoinbar gaat sluiten
Het moet een van de eerste bars ter wereld zijn geweest waar klanten met Bitcoin konden betalen: de Burger-Bar Room 77 in Berlijn-Kreuzberg. Maar nu sluit de kroeg definitief de deuren, zo maakte exploitant Joerg Platzer een dezer dagen via Reddit bekend.
Lees verder

Voorlopig akkoord over verkoop HEMA
Een consortium van Parcom en Mississippi Ventures heeft een voorwaardelijke overeenkomst bereikt over de verkoop van HEMA. Het zijn de enige nog overgebleven bieders op de winkelketen die zich ook steeds meer online manifesteert.
Lees verder

E-commerce Live!: steeds meer nichemarktplaatsen
Menig retailer start de komende tijd zijn eigen marktplaats. Dat voorspelt Jasper Spaans van Mirakl op E-Commerce Live! op 2 november. Het bedrijf levert online marktplaatsoftware aan detailhandelaren, fabrikanten en groothandels.
Lees verder

Rob Elsinga start als National Technology Officer bij Microsoft Nederland
Rob Elsinga (56) wordt National Technology Officer (NTO) voor Microsoft Nederland. Hij zal de impact van opkomende en innovatieve technologie├źn op de maatschappij, klanten en partners voor de Nederlandse markt overzien.
Lees verder

Facebook lanceert datingdienst in 32 Europese landen
Facebook lanceert zijn datingdienst na de VS nu ook in 32 Europese landen. De uitrol was eerder dit jaar vertraagd als gevolg van regelgeving.
Lees verder

Tv reclamemarkt kruipt uit dal
De tv-reclamemarkt is in het derde kwartaal van 2020 uitgekomen op 171 miljoen euro, een groei van 0,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De zogeheten spotmarkt (directe reclame) zette 153 miljoen om, een stijging van 1,5 procent.
Lees verder

Doek valt voor videodienst Quibi
Videodienst Quibi gaat stoppen, nog geen zes maanden na de lancering. De activa worden verkocht.
Lees verder

Stichting Thuiskopie rekende jarenlang een te hoge vergoeding
Een fikse tegenvaller en meevaller voor de Stichting Thuiskopie. De rechtbank Den Haag heeft bepaald dat de stichting bedragen tot 40 miljoen euro die tussen 2003 en 2015 zijn opgehaald bij fabrikanten van opslagmedia veel te hoog zijn. Het gaat om meer dan 40 procent van hetgeen er ooit aan Thuiskopie betaald is. Tegelijkertijd hoeft de organisatie geen cent terug te betalen.
Lees verder

T-Mobile handhaaft bezwaar tegen tweede glasvezelnetwerk in Regentessekwartier Den Haag
T-Mobile en Primevest zetten de bezwaarschriftprocedure tegen het besluit van de gemeente Den Haag om een tweede glasvezelnewerk in Den Haag toe te laten door, hoewel de rechter hun verzoek heeft afgewezen.
Lees verder