Doorgaan naar hoofdcontent

'Deel van maatregelen moet regionaal geregeld'

'Deel van maatregelen moet regionaal geregeld'
Er moet een regionaal Utrechts Outbreak Management Team komen. Dat zegt de Utrechtse hoogleraar Huisartsengeneeskunde Niek de Wit. We zitten namelijk nog wel even vast aan het coronavirus, verwacht hij.
Lees verder

Unilever: Goed herstel en gunstige vooruitzichten
Unilever heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De verkopen trokken aan, maar het voedings- en wasmiddelenconcern heeft wel last van de goedkope dollar. De omzet daalde met 2,4 procent gedaald tot 12,9 miljard euro.
Lees verder

'Leiding politie vertraagt betere uitrusting boa's'
De boa's willen dat er nu eindelijk afspraken worden gemaakt over een verdedigingsmiddel, zoals een wapenstok of pepperspray. De bonden spraken in juni af met minister Ferd Grapperhaus dat er in verschillende gemeenten een pilot komt. Maar er zit volgens hen te weinig schot in de zaak terwijl het...
Lees verder

Taiwan en India tarten China met handelsdeal
India is uit op een handelsdeal met Taiwan, zo meldt persbureau Bloomberg, tot ergernis van Beijing. En daar komt nog een bij dat India en China sinds deze zomer een grensconflict in de Himalaya uitvechten.
Lees verder

Ondanks vermoeidheid van golf één, aan de slag met golf twee
Ze zijn nog maar net bekomen van de eerste golf coronapatiënten, maar nu moeten ze al weer aan de slag met golf twee. De verpleegkundigen van de longafdeling in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein worden opnieuw niet ontzien.
Lees verder

OM vervolgt Tata om grafietregens
Het Openbaar Ministerie wil Tata Steel in IJmuiden gaan vervolgen. Het bedrijf zou de milieuregels niet hebben nageleefd rond de gevaarlijke stof graniet.
Lees verder

Coronafenomeen: zingende fans in lege stadions
De coronacrisis heeft in het voetbal voor een opmerkelijke innovatie gezorgd. Voetbalwedstrijden klinken bijna alsof ze gewoon in volle stadions worden gespeeld dankzij toegevoegde fangeluiden.
Lees verder

Belasting ontwijken: mag het of niet?
Kun je op een ethische manier belasting ontwijken? Je kunt immers wel een mooie onderneming voor ogen hebben, maar je moet ook je aandeelhouders tevreden houden en dat doe je onder meer door zo veel mogelijk winst te maken. Onderzoekster Ave-Geidi Jallai schreef er haar proefschrift over.
Lees verder

Leger ingezet bij snelteststraten
De sneltesten zijn klaar voor gebruik. De komende weken worden er verspreid over het land zeven grote snelteststraten ingericht. Het leger gaat helpen bij het opbouwen en bemannen daarvan.
Lees verder

OV schrapt bus- en treinlijnen
Het geld in het openbaar vervoer raakt op. De negen Nederlandse ov-bedrijven zijn nu in gesprek met gemeenten en provincies over het afschalen van de dienstregeling voor 2021.
Lees verder

Ook in Duitsland gaat het nu mis
Duitsland had de coronapandemie tot voor kort redelijk onder controle, maar ook daar gaat het nu snel de verkeerde kant op. Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie zijn er in Duitsland meer dan 10.000 besmettingen gemeld in 24 uur.
Lees verder

'RIVM keurt binnen 2 weken voorstel evenementenbranche'
De evenementenbranche hoopt binnen twee weken toestemming van het RIVM te hebben voor het fieldlab-programma, dat ervoor moet zorgen dat evenementen onder minder stikte voorwaarden kunnen doorgaan. Dat zegt Riemer Rijpkema, directeur van evenementenbranchevereniging CLC-VECTA, in BNR Zakendoen.
Lees verder