vrijdag 23 oktober 2020

Amerikaanse fabriek Foxconn is mislukt

Amerikaanse fabriek Foxconn is mislukt
Een investering in een Amerikaanse fabriek van de Taiwanese contractfabrikant Foxconn is op een complete mislukking uitgedraaid. The Verge schrijft over lege gebouwen en slechts 300 werknemers die voornamelijk Netflix kijken omdat ze niets te doen hebben.
Lees verder

Recordbestedingen bij Europese webwinkels
Nederlandse consumenten gaven tijdens het tweede kwartaal van 2020 een recordbedrag van 696 miljoen euro uit bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is 37 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen er 508 miljoen euro besteed werd. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek.
Lees verder

Twitter en Facebook worden gehoord over vermeende partijdigheid
De Amerikaanse Senaatscommissie voor de rechterlijke macht gaat Twitter en Facebook dagvaarden vanwege vermeende partijdigheid in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.
Lees verder

100 procent opgeladen in 19 minuten
Xiaomi introduceert binnenkort zijn nieuwste product op het gebied van next generation snelladen: de 80W Mi Wireless Charging-technologie.
Lees verder

Orange sluit sterk derde kwartaal af
Vanaf de tweede helft van het kwartaal leverde Orange Belgium, de tweede aanbieder van mobiele diensten op de Belgische markt, positieve commerciƫle prestaties. Net als in het tweede kwartaal hadden de coronamaatregelen wel een directe impact op de groothandelsinkomsten.
Lees verder

Groot deel van VS zonder corona-app
Net als in diverse Europese landen, dreigt ook in de VS een tweede coronagolf. Maar ondanks de inspanningen van Apple en Google om een gezamenlijk platform aan te bieden, heeft maar een handvol Amerikaanse staten een app gelanceerd.
Lees verder

E-Commerce Live!: dit jaar 14.000 nieuwe partners bij bol
En die partners hebben onmiskenbaar bijgedragen aan de versnelling van bol.com, vertelt Hoogenboom. "We hebben niet van alles verstand. Vroeger introduceerden we eens in de vier jaar een nieuwe categorie, nu doen we er gemiddeld drie per jaar omdat we met partners makkelijker expertise kunnen toevoegen."
Lees verder

TikTok tekent licentie met Buma/Stemra
TikTok, 's werelds grootste platform voor korte mobiele video's, heeft een overeenkomst gesloten met muziekauteursrechtenorganisatie Buma/Stemra.
Lees verder

Kabinet wil verbod op plaatsen van valse consumentenbeoordelingen
Er komt een verbod op het (laten) plaatsen van valse consumentenbeoordelingen. Dat staat in een concept wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) dat vandaag is gepubliceerd.
Lees verder