maandag 12 oktober 2020

170.000 deelnemers deden de Nationale AI-Cursus

170.000 deelnemers deden de Nationale AI-Cursus
Ruim voor de zelfopgelegde deadline van 31 december heeft de organisatie achter de Nationale AI-Cursus 170.000 cursisten in huis gehad. Vandaag vieren ze dat één procent van de Nederlandse bevolking zijn kennis over kunstmatige intelligentie heeft laten bijspijkeren.
Lees verder

'5G biedt nieuwe uitdagingen voor mediadiensten'
Het mobiele netwerk 5G biedt nieuwe mogelijkheden voor mediadiensten op locatie. Dat bleek gisteren uit de laatste van een serie gesprekken in het kader van Dutch Media Week.
Lees verder

Infographic: Deze 10+1 punten moeten Nederland kickstarten
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 is op initiatief van Techleap.nl het manifest KickstartNL opgesteld. Het manifest is een uitnodiging aan politici, beleidsmakers en andere geïnteresseerden om met Techleap.nl en de techsector het gesprek aan te gaan over de cruciale rol van startups en scale-ups bij de kickstart die Nederland nu nodig heeft.
Lees verder

Leerzaam: de moeizame weg naar de corona-app
Sinds vandaag is de Corona-app officieel in gebruik. Op tijd om de verwachte golf aan besmettingen in het najaar op te kunnen vangen. Maar internationaal is de corona-app tot nu toe nergens een groot succes geworden. En zijn er twijfels over de effectiviteit en de legaliteit. Ook technisch laten de apps nogal eens steken vallen. Een reconstructie.
Lees verder

'Investeerder EQT overweegt overname KPN'
Het Zweedse EQT overweegt om KPN over te nemen, zo meldt Bloomberg. De eigenaar van Delta en Caiway schijnt adviseurs te raadplegen over een bod, dus zouden er zelfs nog geen gesprekken gevoerd zijn.
Lees verder

TikTokkers lanceren eigen management na conflict
De grootste TikTokkers van Nederland zijn vertrokken bij hun management en lanceren samen met TikTok Expert Joey Scheufler een nieuwe TikTok agentschap met met geïntegreerd management. Directe aanleiding hzijn de afleveringen van het door Tim Hofman gepresenteerde programma BOOS (BNNVARA) en een daaropvolgende rechtszaak.
Lees verder

Twitch absolute marktleider in streaming content
Het abrupte einde van gamekanaal Mixer van Microsoft heeft in het voordeel van Amazons Twitch-platform gewerkt. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Stream Hatchet en Streamlabs.
Lees verder

ING Bank blijkt extra spoofinggevoelig
ING Bank heeft zijn beveiliging niet op orde. De bank heeft een groter aantal spoofingslachtoffers dan de twee andere grote banken, zo bleek zaterdag uit het programma VARA Kassa.
Lees verder

Hable One maakt smartphones toegankelijk voor blinden en slechtzienden
De smartphone is voor blinden en slechtzienden lastig te bedienen. Daar wil Hable verandering in brengen. De Hable, ontwikkeld aan de TU/e, is een apart apparaatje dat gekoppeld is aan de smartphone. Hiermee kunnen blinden en slechtzienden typen en navigeren door hun telefoon.
Lees verder