Doorgaan naar hoofdcontent

Verkiezingsretoriek komt los tijdens Algemene Beschouwingen

Verkiezingsretoriek komt los tijdens Algemene Beschouwingen
De coalitie verdedigt vandaag de historische begroting tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Een begrotingstekort van meer dan veertig miljard euro. En er is veel kritiek van de oppositie: die wil mee geld voor betaalbare woningen en salarissen in de zorg en minder geld voor bedrijven.
Lees verder

Kritiek lek in Windows, 'veel bedrijven lopen risico'
Bedrijven die op dit moment nog niet een recente Windows-update hebben geïnstalleerd, lopen een zeer groot risico om gehackt te worden. Dat zegt technisch directeur Ralph Moonen van beveiligingsbedrijf Secura in BNR Digitaal.
Lees verder

Extreemrechtse chatgroepen bij Duitse politie ontdekt
In Duitsland is geschokt gereageerd op het ontdekken van extreemrechtse chatgroepen bij de politie. Zeker 29 agenten worden verdacht van het rondsturen van neonazistische en racistische beelden en teksten. Deelstaat-minister Herbert Reul van Essen noemde het een schande voor het hele korps.
Lees verder

België geeft Noord- en Zuid-Holland vanaf vrijdag code rood
België geeft Noord- en Zuid-Holland vanaf vrijdagmiddag de code rood. Wie na een verblijf van minstens twee dagen vanuit deze provincies naar België reist, moet een coronatest ondergaan en in quarantaine. Dat geldt dus ook voor reizigers uit Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.
Lees verder

Nieuwe coronamaatregelen in de maak
Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen worden naar verwachting deze week nog regionale maatregelen getroffen. Vrijdag wordt bekendgemaakt welke gerichte maatregelen 'het meest passend zijn' in een regio waar veel besmettingen zijn. Dat is bevestigd aan BNR.
Lees verder

Influencers met vraagtekens bezorgen kabinet kopzorgen
Een groeiende groep Bekende Nederlanders zet grote vraagtekens bij de Corona-maatregelen van het kabinet, en ook neigen ze geregeld naar complottheorieën. Op sociale media hebben deze 'influencers' een grote achterban; een extra kopzorg voor het kabinet.
Lees verder

Kunnen de teststraten en laboratoria het snotterseizoen aan?
De test-straten en laboratoria zijn nu al overbelast. Vaak moet je drie, vier of zelfs vijf dagen wachten op een testuitslag. We zitten nu nog in september, met mooi weer en in de ziekenhuizen is nog niets aan de hand.
Lees verder

Nieuwe premier Japan niet de typische politicus
Yoshihide Suga wordt de nieuwe premier van Japan. De 71-jarige politicus werd vandaag door het parlement in Tokio gekozen als opvolger van Shinzo Abe.
Lees verder

Klokkenluider: 'Detentiecentrum V.S. verwijdert baarmoeders zonder toestemming'
Volgens een klokkenluider zou er in een Amerikaans immigratie detentiecentrum bij een zorgwekkende hoeveelheid vrouwen hun baarmoeder of eierstokken worden verwijderd. Ze zouden niet, of onvolledig, worden geïnformeerd over de operaties. Na aandringen van het Amerikaanse congres, stelt de...
Lees verder

Huisartsentekort blijft oplopen
Het huisartsentekort blijft maar oplopen, blijkt uit cijfers van Nivel. Acties om huisartsen te werven met bijvoorbeeld een startersbonus of woninggarantie, leveren onvoldoende op.
Lees verder

Tweede golf als donkere wolk boven Algemene Politieke Beschouwingen
Politiek Den Haag ging tot na middernacht door met de Algemene Politieke Beschouwingen. Lodewijk Asscher van de PvdA maakt zich grote zorgen dat wanneer we de bestrijding van corona niet heel snel op orde krijgen, de begroting zoals die in de miljoenennota staat veel te optimistisch is.
Lees verder

Meer dan 100.000 ondernemers kloppen aan bij Stichting 155
Meer dan honderdduizend ondernemers hebben dit jaar voor hulp aangeklopt bij de stichting '155, help een bedrijf'. Dat blijkt uit cijfers die BNR bij het IMK, het Instituut Midden- en Kleinbedrijf, heeft opgevraagd. Het IMK maakt zich vooral zorgen over ondernemers van 50 jaar en ouder omdat die in...
Lees verder