Doorgaan naar hoofdcontent

Techreuzen verhogen tarieven na Britse internettax

Techreuzen verhogen tarieven na Britse internettax
Onder meer Apple, Google en Amazon hebben prijsverhogingen aangekondigd voor Britse zakelijke klanten ter compensatie van de digitale dienstenbelasting die door de Britse overheid is ingevoerd.
Lees verder

IFA: Zenbooks met nieuwe Tiger Lake processor
Intel lanceerde vorige week de nieuwste Tiger Lake processorfamilie en de eerste laptops met die processor zijn inmiddels aangekondigd, zo ook de ZenBooks.
Lees verder

IFA: naast modulaire smartphones ook notebooks
Het Nederlandse Fairphone heeft er een Duitse concurrent bij. ShiftPhones presenteerde zaterdag op IFA Special Edition aan de verzamelde pers zijn modulaire smartphones en notebooks, waarvan het de bedoeling is dat die niet snel worden afgedankt.
Lees verder

Markt voor streaming hardware erg gefragmenteerd
Apple heeft maar een zeer bescheiden aandeel op de markt voor streamingapparaten, zo blijkt uit gegevens gepubliceerd door Strategy Analytics. Die er meteen bij vermeldt dat de markt enorm gefragmenteerd is.
Lees verder

Reorganisatie bij Discovery, directeur Alco De Jong weg
Mediabedrijf Discovery gaat in Europa een aantal operationele markten samenvoegen. Discovery Benelux wordt daarbij samengevoegd met Discovery Duitsland. Alco De Jong vertrekt daarom als general manager van Discovery Benelux.
Lees verder

Heel Leuven krijgt glasvezel
De Vlaamse studentenstad Leuven wordt de komende jaren geleidelijk van glasvezel voorzien. Tegen 2024 zal Proximus dekking bieden aan meer dan 50.000 woningen en bedrijven in Leuven.
Lees verder

NLdigital wil aanpak bankspoofing
NLdigital, branchevereniging van de digitale sector, meldt dat de telecomsector misbruik van belangrijke telefoonnummers door spoofing tegen wil gaan. De vereniging is in gesprek met de overheid, de politie, banken om samen te zoeken naar oplossingen.
Lees verder

Belgische tv-markt merkt invloed streamingdiensten
De concurrentie op de Belgische tv-markt neemt toe doordat streamingdiensten steeds meer ingeburgerd raken. Proximus werkt samen met Disney+, Orange zet in op voetbal en Telenet bereidt zijn eigen videodienst voor. Het gevolg is dat de Belgische televisiemarkt in het tweede kwartaal van 2020 voor een derde opeenvolgende kwartaal abonneeverliezen laat zien, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Lees verder

Laatste oprichter stapt op bij Beerwulf
Ruim een jaar nadat zijn oud-compagnon Sebastiaan Berkvens het bedrijf verliet, maakt nu ook de andere oprichter van Beerwulf bekend zijn biezen te pakken. Commercieel directeur Marc Scholten stroomt door naar een andere positie in het Heineken-concern.
Lees verder