Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk’

Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk'
Daags voor het verstrijken van de deadline voor de nieuwe toegankelijkheidswetgeving, voldoet ruim 71 procent van alle overheidswebsites niet aan de gestelde eisen. Dit blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van DigitaalToegankelijk.com onder 926 websites van Nederlandse overheidswebsites.
Lees verder

Webwinkel voor keten Mooi Perfumerie
Mooi Parfumerie wil in de tweede helft van volgend jaar zijn eerste webshop te lanceren. Dat vertelt commercieel directeur Kees van Beem in gesprek met RetailTrends.
Lees verder

'China niet akkoord met verkoop TikTok'
Het is onwaarschijnlijk dat de China akkoord gaat met de gedeeltelijke verkoop van TikTok. Dat schrijft de Chinese Global Times, een krant die banden heeft met de Chinese staat.
Lees verder

Gaming in Holland: 'Het aftellen is nu echt begonnen'
'Het aftellen is begonnen,' beloofde voorzitter René Jansen van de Kansspelautoriteit vanochtend tijdens het congres van Gaming in Holland. Nederlandse en buitenlandse aanbieders van online gokken kunnen zich eindelijk gaan warmdraaien nu de Wet kansspelen op afstand op 1 maart 2021 in werking zal treden. De sector komt vandaag in Amsterdam bijeen in de Beurs van Berlage. Ook wordt een Zoom livestream aangeboden.
Lees verder

Facebook: 'Misschien dan meer weg uit Europa'
Facebook dreigt ermee zijn profielensite en Instagram te sluiten. Het bedrijf mag geen persoonsgegevens van EU-burgers meer overhevelen naar de VS en startte daarom een rechtszaak tegen de ban van de Ierse privacywaakhond.
Lees verder

Nieuw fonds investeerder Point Nine 100 miljoen euro
Venturecapitalbedrijf Point Nine uit Duitsland heeft honderd miljoen euro nieuw geld opgehaald om te investeren in seed en Series A-investeringsrondes.
Lees verder

ANP en Beeld en Geluid maken historische Kippa-fotocollectie beschikbaar
Het ANP en Beeld en Geluid stellen de historische Kippa-fotocollectie van ruim 700.000 foto's uit de Nederlandse televisie- en radiowereld uit de jaren 50 tot en met 90 online beschikbaar. De 162.000 foto's zijn gedigitaliseerd.
Lees verder

Coronacriticus Maurice de Hond start online kenniscentrum
Maurice de Hond heeft zijn blog maurice.nl omgebouwd naar wat hij noemt een 'kenniscentrum met relevante informatie over alle facetten […]
Lees verder

Nieuwe instapmodellen Nokia
Grote verrassingen had HMD Global, merkhouder van Nokia, niet vandaag. Vanuit Londen werden vanmiddag twee nieuwe toevoegingen aan de smartphone-portfolio aangekondigd: de Nokia 3.4 en Nokia 2.4. Op nieuwe modellen in de 6 en 7 series moet nog langer worden gewacht.
Lees verder