Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim 27.000 stemmen op Dutch Podcast Awards

Ruim 27.000 stemmen op Dutch Podcast Awards
Tot nu toe zijn er al ruim 27.000 stemmen binnen voor de Dutch Podcast Awards. En dat is een record. Vanaf vandaag kun je stemmen op de podcasts en presentatoren in de shortlist. Vorig jaar waren rond deze tijd zesduizend stemmen uitgebracht.
Lees verder

12 miljard euro meer gespaard in tweede kwartaal
De economie is in het tweede kwartaal met 8,5 procent gekrompen ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Dat meldt het CBS op basis van een tweede raming. De vrije besparingen waren 36 miljard euro, 12 miljard meer dan een jaar eerder. 'De extreem grote klap van corona wordt collectief...
Lees verder

Code rood: 30 miljoen euro aan boekingen geannuleerd
Nadat Duitsland en België de provincies Noord- en Zuid-Holland code rood gaven is er bij Nederlandse watersport- en recreatie-ondernemers voor 30 miljoen euro aan boekingen verloren gegaan. Dat blijkt uit cijfers van Hiswa-Recron.
Lees verder

EU hoopt met migratiepact verdeeldheid te beteugelen
Niet een asielquota, maar een migratiepact moet een einde maken aan de diepe verdeeldheid binnen de EU over immigratie. De Europese Commissie presenteert vandaag dat nieuwe pact. Maar een aantal punten is al uitgelekt. De grote kwestie wordt of ook landen als Griekenland en Italië voldoende...
Lees verder

Scheveningen zet in op slimme techniek
Scheveningen is vooral bekend van het strand, de pier en het Kurhaus, maar als het aan de gemeente Den Haag ligt wordt de badplaats straks ook bekend als plek waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe slimme techniek.
Lees verder

Rebecca Gomperts in TIME-lijst van 100 meest invloedrijke vrouwen
De Nederlandse arts en vrouwenrechtenactivist Rebecca Gomperts staat in de lijst van 100 meest invloedrijke mensen van TIME Magazine. Ze staat er in als pionier en TIME schrijft over haar: 'In deze tijd van angst en onzekerheid is Gomperts een baken van hoop, die opkomt voor het principe dat...
Lees verder

'Lowcost carriers gaan voorlopig koers bepalen'
Budget-airlines gaan de komende tijd de koers bepalen in luchtvaartland. Dat voorspelt Sky Scanner in hun jaarlijkse trendrapport. De lowcost carriers zouden zich namelijk makkelijker kunnen aanpassen aan de omstandigheden in coronatijd.
Lees verder

Steeds meer leegstand in winkelstraten
De winkelstraten in ons land lopen leeg. De komende anderhalf jaar komen er naar verwachting 5000 lege panden bij, meldt onderzoeksbureau Locatus. Vooral Maastricht, Zwolle, Enschede en Drachten zijn de klos.
Lees verder

VVD wil tot tien kerncentrales bouwen in Nederland
De VVD plaatst kernenergie terug op de politieke agenda. De partij wil drie tot tien kerncentrales laten bouwen in Nederland om te kunnen voldoen aan de klimaatdoelen. Tegelijk komt minister Eric Wiebes vandaag met een rapport waaruit blijkt dat kernenergie naast zon- en windenergie een betaalbaar...
Lees verder

Nieuw dagrecord positieve tests: 2.357
Het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot 100.597. Dat is een toename van 2.357 ten opzichte van dinsdag en een nieuw dagrecord.
Lees verder

Liveblog | Nieuw dagrecord positieve tests: 2.357
Het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen tot 100.597. Dat is een toename van 2.357 ten opzichte van dinsdag en een nieuw dagrecord.
Lees verder

Wie goeie zaken wil doen, moet in de arnica gaan
De vraag naar arnica in ons land is flink toegenomen, vooral omdat oogsten in het buitenland zijn mislukt. Maar arnicakwekers zijn dungezaaid in Nederland. Er is er welgeteld één, in het Drentse Dwingeloo. Verslaggever Thomas Schuurman zocht haar op.
Lees verder