donderdag 24 september 2020

Regio Amsterdam gaat werknemers uit de spits houden

Regio Amsterdam gaat werknemers uit de spits houden
Tientallen werkgevers uit de regio Amsterdam gaan hun werknemers ook in de toekomst zoveel mogelijk uit de spits houden. Bedrijven als ABN Amro, Schiphol en de Gemeente Amsterdam hebben dit afgesproken. Dat maken zij vandaag bekend.
Lees verder

Tennislegende Boris Becker voor de rechter in Londen
Driemaal won voormalig tennisser Boris Becker Wimbledon in de jaren '80. Maar na zijn tenniscarrière gleed hij heel rap naar de afgrond. In 2017 werd hij zelfs failliet verklaard. Nu moet Becker zich voor de rechter verantwoorden. Bij zijn faillissement zou hij verschillende bezittingen en...
Lees verder

Slimme horloges voldoen niet aan de privacynormen EU
Fabrikanten van slimme horloges en polsbandjes voldoen niet aan de privacyregels van Europese toezichthouders. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad. Er worden ontzettend veel data mee verzameld, maar het is vaak niet duidelijk wat er met die gegevens gebeurt. Zelfs niet nadat...
Lees verder

Nederlanders geven miljarden uit aan online cursussen
Een extra taal leren, of je management skills upgraden. De afgelopen vijf jaar hebben meer dan 3,9 miljoen Nederlanders een online cursus of opleiding gevolgd. Ze gaven er met zijn allen miljarden euros aan uit. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Multiscope.
Lees verder

Controllers blijven gewild, ondanks coronacrisis
De coronacrisis pakt voor veel mensen slecht uit, maar niet voor financial controllers. Terwijl het totaal aantal vacatures in Nederland de afgelopen maanden met 15 procent daalde, was dat voor controllers maar 5 procent, blijkt uit onderzoek van recruitmentspecialist Robert Walters.
Lees verder

Meer bewijs van marktmacht op arbeidsmarkt
Er is steeds meer bewijs dat werkgevers marktmacht hebben op de arbeidsmarkt. Dat concludeert het Centraal Planbureau. Marktmacht kan zorgen voor lagere salarissen voor het personeel.
Lees verder

Recyclingfabriek voor vervuild staal in Delfzijl is wereldprimeur
s Werelds eerste recyclingfabriek voor vervuild staal wordt vandaag in Nederland geopend. Door deze fabriek van Purified Metal Company in Delfzijl kan staal, dat onder meer vervuild is met asbest of chroom-6, opnieuw worden gebruikt.
Lees verder

Kamer bepleit belastinguitstel voor ondernemers
De Tweede Kamer wil het belastinguitstel voor ondernemers verlengen. Het parlement debatteert vandaag over het derde steunpakket in de coronacrisis. Gevreesd wordt dat bedrijven bij een tweede coronagolf zonder versoepeling van de betalingstermijnen in grote problemen komen.
Lees verder

Transavia komt met optionele flextoeslag
Transavia wil met een nieuwe flextoeslag tegemoet komen aan de groeiende behoefte aan flexibiliteit bij passagiers. Voor 9 euro per ticket gaat de budgetmaatschappij flex as a product aanbieden, waarmee passagier tot twee dagen van tevoren hun vlucht kunnen omboeken naar een willekeurige andere...
Lees verder

Verkoop terrasverwarmers schiet omhoog
De verkoop van terrasverwarming neemt enorm toe, zien verschillende aanbieders van het product. De horeca blijft nog wel even te maken houden met coronamaatregelen, maar met terrasverwarmers kunnen in ieder geval de terrassen ook bij koud weer worden gebruikt.
Lees verder

Veel kritiek op derde steunpakket
Het kabinet geeft miljarden uit aan het derde coronasteunpakket. De Tweede Kamer debatteert daarover met de ministers Hoekstra, Koolmees en Wiebes. Vandaag komt er nog iets nieuws bij: het 'Doornroosje-arrangement'. En er komt mogelijk ook belastinguitstel voor ondernemers.
Lees verder

Skiën mag in Oostenrijk, maar naborrelen niet
We mogen deze winter wel gaan skiën in Oostenrijk, maar feesten daarna is verboden. Dat heeft bondskanselier Kurz aangekondigd. Ook moet er voldoende afstand worden gehouden in kabelbanen en worden mondkapjes verplicht.
Lees verder