Doorgaan naar hoofdcontent

Rabo: Coronacrisis gaat ook woningmarkt treffen

Rabo: Coronacrisis gaat ook woningmarkt treffen
De huizenmarkt krijgt uiteindelijk toch een flinke tik op de neus, zo voorspelt Rabobank. Volgend jaar en het jaar daarna kampt de markt met serieuze tegenvallers, als gevolg van de coronacrisis. Het is met name de oplopende werkloosheid die de woningmarkt flink kan beïnvloeden, zegt Lisanne...
Lees verder

Sijthoff Media neemt Alex van Groningen BV over
Met zijn bedrijf Sijthoff Media is Willem Sijthoff een van de belangrijkste investeerders in de media-en internetsector. Zo is hij de trotse eigenaar van onder meer Adformatie, Kidsweek, Catawiki en Xite. En nu komt er nog een bedrijf bij.
Lees verder

Helft meer coronabesmettingen in afgelopen week dan week daarvoor: 5427
Het aantal mensen dat afgelopen week positief testte op het coronavirus ligt 50 procent hoger dan de week ervoor, meldt het RIVM. 43 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, 14 minder dan vorige week. 17 laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten zijn als overleden gemeld, 7 minder dan in de week...
Lees verder

Gommers: maatregelen jongeren kunnen soepeler
De hogere besmettingscijfers van de afgelopen week zijn niet terug te vinden in het aantal ziekenhuis- en ic-opnames. De coronaregels voor jongeren zouden daarom in principe versoepeld kunnen worden, zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.
Lees verder

Eurocommissaris Dombrovskis moet handelsoorlogen uitvechten
Europa heeft een nieuwe handelstsaar die de confrontatie aan moet gaan met Donald Trump, China en de Britten. De Let Valdis Dombrovskis krijgt de portefeuille die is vrijgekomen nadat een coronaschandaal de Ierse eurocommissaris Hogan de kop had gekost.
Lees verder

Vleermuisonderzoek in strijd tegen corona
Steeds meer wetenschappers pleiten ervoor om meer onderzoek te doen naar het immuunsysteem van vleermuizen, schrijft de Financial Times. Daar zou kennis uit kunnen komen om het coronavirus te lijf te gaan.
Lees verder

'Johnson schendt internationaal verdrag'
Het breken van belangrijke Brexit-afspraken over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland worden gebroken, zoals premier Johnson bereid is te doen, is in strijd met internationale wetgeving. En dus knetterde het vandaag in het Britse Lagerhuis. Vandaag vertrok al een juridisch topadviseur van...
Lees verder

Kabinet pakt stijgende huurprijzen aan
Het kabinet wil wat doen aan de stijgende huurprijzen. Daarom wordt de verhuurdersheffing voor sociale huurwoningen met 200 miljoen euro verlaagd. Haagse bronnen bevestigen het nieuws van de NOS dat het kabinet die plannen op Prinsjesdag bekend gaat maken.
Lees verder

Prinsjesdagstukken: economie groeit in 2021 met 3,5 procent
De economische voorspellingen van het Centraal Planbureau, waar het kabinet zich op baseert voor Prinsjesdag, liggen traditiegetrouw op straat. Het CPB verwacht dat de economie met 3,5 procent groeit na de krimp in 2020 door de coronacrisis. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL...
Lees verder

DENK schuift Azarkan naar voren als lijsttrekker
De politieke partij DENK heeft Farid Azarkan naar voren geschoven als de nieuwe lijsttrekker. Azarkan zit nu ook al voor die partij in de Kamer. Deze zomer was er een grote crisis binnen de partijtop.
Lees verder

Tekort aan invalkrachten door corona
De coronacrisis zorgt voor een tekort aan invalkrachten. Door de lange wachtrijen bij teststraten zitten veel leraren met verkoudheidskrachten thuis. Daardoor is de vraag naar invallers ongekend hoog. Maar het aanbod is schaars, blijkt uit een rondgang van BNR langs flexpools en schooldirecteuren.
Lees verder

AstraZeneca onderbreekt proeven coronavaccin
De Britse farmaceut AstraZeneca en de Universiteit van Oxford onderbreken de vergevorderde proeven met een mogelijk coronavaccin om veiligheidsredenen, meldt de gezondheidsnieuwswebsite Stat News.
Lees verder