Doorgaan naar hoofdcontent

Prinsjesdag zonder Ridderzaal, rijtoer en bordes

Prinsjesdag zonder Ridderzaal, rijtoer en bordes
Geen Ridderzaal, rijtoer en balkonscène. Maar wel een speciaal mondkapje. Alles is anders op deze tropische Prinsjesdag. Maar één ding blijft wel hetzelfde: de Miljoenennota is traditioneel weer uitgelekt.
Lees verder

Boris Johnson flink onder vuur om nieuwe Brexitwet
Het Britse parlement heeft Boris Johnsons omstreden Internal Market Bil voorlopig goedgekeurd. De wet die het mogelijk maakt om het Brexitakkoord te negeren, wordt van alle kanten bekritiseerd, maar het Lagerhuis stemde toch voor, met 340 tegen 262 stemmen.
Lees verder

Meerderheid ondernemers nog niet optimistisch
In tegenstelling tot het kabinet blijft een meerderheid van de ondernemers somber over de economie. Twee derde van de bedrijven vreest te moeten bezuinigen. Dat blijkt uit een enquête onder zo'n tweehonderd bedrijven van BNR, in samenwerking met ONL.
Lees verder

Starters nog niet tevreden over plannen kabinet
Het minder zwaar meetellen van de studieschuld of het afschaffen van de overdrachtsbelasting: voor het overgrote deel van de starters gaan de plannen van het kabinet onvoldoende helpen. Dat blijkt uit een enquête van de Hypotheker onder ruim zeshonderd starters.
Lees verder

'Kabinet maakt goede keuze door te investeren'
Ondanks de coronacrisis presenteert het kabinet vandaag op Prinsjesdag een positief verhaal over de economie van volgend jaar. De regering kiest er voor om geld uit te geven en zo de economie draaiende te houden.
Lees verder

EY: Tariefsverlaging grote bedrijven wordt geschrapt
Grote bedrijven krijgen volgend jaar waarschijnlijk niet de beloofde tariefsverlaging, terwijl de lastenverzwaringen al wél zijn doorgevoerd. Dat is deze Prinsjesdag de boodschap van het kabinet aan ondernemers, verwacht accountants- en adviesorganisatie EY.
Lees verder

'Nog onduidelijk of Trump TikTok-deal accepteert'
Donald Trump dreigde de app TikTok op zwart te zetten als die vandaag niet verkocht zou zijn. Nu heeft het Amerikaanse Oracle op de valreep een deal gesloten met de Chinese eigenaar van TikTok, Bytedance, over een partnership.
Lees verder

Maastricht Aachen Airport hoopt op uitstel vrachttaks
Komt er per 1 januari 2021 een vlieg- en vrachtbelasting voor de luchtvaart of wordt die extra heffing voor een ticket en luchtvracht vanwege de coronacrisis uitgesteld? Dat moet vandaag duidelijk worden. Voor Maastricht Aachen Airport, dat voor 70 procent draait op luchtvracht, is zo'n...
Lees verder

Poetin heeft Loekasjenko nog even nodig
President Aleksandr Loekasjenko van Belarus kan nog even langer blijven zitten, nu de steun van Rusland ook in geld wordt uitgedrukt. Hij keert terug van een bezoek aan Poetin met een lening van 1,3 miljard euro.
Lees verder

'Inkomensmobiliteit is lastig te sturen'
Het aantal Nederlanders dat meer verdient dan zijn ouders daalde de afgelopen jaren. Maar in Scandinavië lukte het wel om het welvaartsniveau op peil te houden, blijkt uit onderzoek van Hans van Klippersluis, hoogleraar Toegepaste Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Lees verder

Prinsjesdag live bij BNR
BNR besteedt vandaag uitgebreid aandacht aan Prinsjesdag 2020. Met om 13:15 uur de troonrede van Koning Willem Alexander vanuit de Grote Kerk in Den Haag, en vanaf 15:00 uur live Spitsuur vanuit de Statenpassage van de Tweede Kamer.
Lees verder

'Giften aan stichtingen moeten veel transparanter'
Stichtingen moeten veel transparanter worden over de giften die ze krijgen. Dat vinden Kamerleden van de VVD en het CDA, schrijft De Telegraaf. Stichtingen met een ANBI-status hebben belangrijke belastingvoordelen, en daar zou best wat transparantie tegenover kunnen staan.
Lees verder