Doorgaan naar hoofdcontent

Ondernemen anno 1993 - De Zaak september editie

Ondernemen anno 1993 - De Zaak september editie
We zijn er als ondernemers groot mee geworden: het tijdschrift De Zaak. 28 jaar geleden begon De Zaak met het maken van magazines voor ondernemers die willen groeien en elkaar helpen te groeien. Wat stond er precies 27 jaar geleden in De Zaak en hoe verschilt dat ten opzichte van nu? We blikken terug op De Zaak nummer 4 uit september 1993.
Lees verder

Sneller facturen betaald krijgen
Je hebt hard voor je klant gewerkt, maar de factuur is nog steeds niet betaald. Wat de reden ook is, blijf positief en gebruik deze tips om je facturen sneller betaald te krijgen. Open communicatie en een professionele aanpak zijn daarbij de sleutel tot succes.
Lees verder

"Je móet met elkaar op één lijn zitten"
Toen 'corona' kwam, staken vier plaatselijke ondernemers met foodspeciaalzaken de koppen bij elkaar. Als Harderwijkse Smaakmakers stelden ze meerdere keren een smulbox-aanbieding samen: online te bestellen en veilig af te halen. Over het succes van hun samenwerking, het gunnen, aanpakken en bijsturen na elke actie.
Lees verder

Beleggen als privé persoon of onderneming?
In tijden dat het goed gaat met de onderneming, kan het lonen om een deel van het opgebouwde vermogen apart te zetten. Dit kan op een spaarrekening, als belegging in aandelen of bijvoorbeeld vastgoed, enzovoorts. Maar is het dan verstandig te beleggen als privé persoon of onderneming?
Lees verder

Een risico-inventarisatie en -evaluatie: de weg naar gezond en veilig werken
Als werkgever weet je hoe waardevol medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Je wil er dus ook voor zorgen dat zij gezond en veilig hun werk kunnen doen. Niet alleen voor hen, maar ook voor de toekomst van je bedrijf. Maar, ken je alle risico's op de werkvloer en zijn de juiste maatregelen genomen om die te beperken?
Lees verder

CBD-olie voor RSI en carpal tunnel syndroom
Goede kantoormedewerkers zijn goud waard. Je wilt ze dan ook zo lang mogelijk houden. Er bestaan verschillende middelen om dat te doen, en bizar genoeg is een hoger loon niet altijd het beste middel. Wat vaak over het hoofd gezien wordt, is de ergonomie van het bureau. Kom je plotseling tot de ontstellende conclusie dat je op dit gebied inderdaad achterophinkt? Wat kun je doen om de beste omstandigheden te creëren voor je waardevolle mensen, en welke rol kan CBD-olie daarin spelen?
Lees verder