woensdag 16 september 2020

Ministerie van Infrastructuur geeft versneld 1,9 miljard uit aan onderhoud wegen

Ministerie van Infrastructuur geeft versneld 1,9 miljard uit aan onderhoud wegen
Het ministerie van Infrastructuur gaat versneld 1,9 miljard euro uitgeven aan de onderhoud van auto-, spoor- en waterwegen. Dat laat minister Cora van Nieuwenhuizen tijdens Prinsjesdag weten.
Lees verder

Recordaantal bevestigde positieve coronatests
Afgelopen week zijn er 5.427 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn 1.830 meldingen meer dan het aantal meldingen van vorige week.
Lees verder

'Bij tweede golf zijn de rapen gaar'
Als er een tweede coronagolf komt, dan zijn de rapen gaar, zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën tegen BNR. Een verwachte economische groei van 3 procent zal dan omslaan in een krimp van 3 procent. 'Dan verliezen nog heel veel meer mensen hun baan.'
Lees verder

Premier Rutte ziet zwakke plekken in samenleving door coronacrisis
Volgens het Centraal Planbureau heeft de coronacrisis de zwakke plekken in de samenleving blootgelegd. Maar om te stellen dat de samenleving de schok niet aankan is volgens premier Mark Rutte een te zware conclusie.
Lees verder

Coronaminister De Jonge zegt nog steeds de controle te hebben
Binnen een week zijn er 5.427 positief geteste personen bijgekomen, een recordaantal. Dat heeft het RIVM vandaag laten weten. Coronaminister Hugo de Jonge zegt echter nog steeds de controle te hebben.
Lees verder

Derde steunpakket moet zombie- bedrijven laten bovendrijven
Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken, vormt samen met Erik Wiebes en Wopke Hoekstra het ministersteam dat de financiën omtrent de coronacrisis aan moet pakken. Het derde steunpakket moet er volgens minister Koolmees voor zorgen dat de niet levensvatbare bedrijven boven komen drijven.
Lees verder

'Bedrijven moeten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid laten zien'
De nieuwe voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Ingrid Thijssen, wil de verbinding tussen de samenleving en het bedrijfsleven weer herstellen. Volgens haar voorganger Hans de Boer is het draagvlak voor het bedrijfsleven in de maatschappij afgebrokkeld.
Lees verder

Samenvatting Prinsjesdag: het wordt slecht of het wordt slechter
Politiek verslaggever Laurens Boven en Sophie van Leeuwen vatten aan het einde van een historische Prinsjesdag het politieke nieuws samen. De conclusie: Het wordt slecht of het wordt slechter.
Lees verder

Polder kritisch op Miljoenennota
De boodschap van het kabinet gisteren op Prinsjesdag: als we het coronavirus onder controle houden, leeft de economie volgend jaar op. Minister Wopke Hoekstra van Financiën durft ondanks alles toch voorzichtig optimistisch te zijn. Maar ook een duidelijke waarschuwing: in 2021 gaat de arbeidsmarkt...
Lees verder

'Integraal plan nodig voor omscholingstrajecten'
Het kabinet trekt volgend jaar ruim 37 miljoen euro uit om werknemers in het mkb om te scholen naar sectoren waar grote tekorten zijn, staat in de Miljoenennota. Maar daarmee gaan we de oplopende werkloosheid niet bestrijden, zeggen economen van ABN Amro, onder wie Sonny Duijn.
Lees verder

'Voldoende munitie voor ideologische strijd'
Het slijpen van de messen kan beginnen. Na een ingetogen Prinsjesdag maken fractievoorzitters zich klaar voor het politiek spektakel van het jaar: de Algemene Politieke Beschouwingen, ofwel gehaktdag.
Lees verder

'Goede leercultuur ontbreekt in Nederland'
Werkgeversorganisatie AWVN is tevreden met de kabinetsplannen om ondernemingen in leven te houden deze coronacrisis, maar had liever gezien dat de grotere bedrijven niet meer belasting moeten gaan betalen. Bovendien is een grote opknapbeurt voor de Nederlandse leercultuur nodig, bijvoorbeeld via...
Lees verder