vrijdag 18 september 2020

‘Minister van Financiën akkoord met TikTok deal’

'Minister van Financiën akkoord met TikTok deal'
Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, zou hebben aangedrongen op goedkeuring van de deal die TikTok met databasebedrijf Oracle wil sluiten. Daarbij gaat Oracle de data beheren, maar blijft TikTok grotendeels in Chinese handen.
Lees verder

Emerce B2B Digital: De omslag bij TomTom
In 2018 was de omzet uit de zakelijke markt bij navigatiebedrijf TomTom voor het eerst groter dan van de consumentenmarkt. En dus moest het marketingbeleid worden bijgesteld. Hoofd digitaal Remko Strik van TomTom vertelt volgende week op Emerce B2B Digital hoe dat proces is verlopen.
Lees verder

Ksa presenteert de Koa Communicatiekalender
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft op haar website de Koa Communicatiekalender gepubliceerd. Hiermee kunnen online en landgebonden aanbieders van kansspelen en andere betrokkenen, zoals gemeenten en verslavingszorginstellingen, zich voorbereiden op de inwerkingtreding van de Wet Kansspelen op afstand (Koa).
Lees verder

Uber Freight weg uit Europa na Duitse overname
De vrachttak van Uber in Europa wordt overgenomen door de Duitse vrachtmakelaar Sennder. Het merk Uber Freight verdwijnt van de […]
Lees verder

Libra Association kiest voormalig HSBC-directeur
De Libra Association heeft James Emmett benoemd tot directeur van Libra Networks LLC, de dochteronderneming van de libra association, de organisatie van Facebook die nog altijd een zogenoende stablecoin wil uitgeven.
Lees verder

Zwift haalt 450 miljoen dollar groeigeld op
Online sport- annex fitnessplatform Zwift heeft 450 miljoen dollar venturecapital opgehaald. Het bedrijf wil meer eigen hardware ontwikkelen en verkopen om in te haken op de toename van thuissporten.
Lees verder

Amazon opent 1.000 magazijnen in de VS
Amazon.com is van plan om duizend kleine distributiecentra te bouwen bij steden in de VS om snel te kunnen leveren.
Lees verder

TikTok en WeChat toch verboden in VS
Het Amerikaanse Ministerie voor Handel verbiedt vanaf zondag het gebruik in de VS van zowel TikTok als WeChat. Vanaf zondag mogen beide apps niet meer in de Amerikaanse appwinkels worden aangeboden. De maatregel kan nog worden teruggedraaid door president Trump.
Lees verder

Duitse overheid draait vaak nog op Windows 7
Veel Duitse federale ministeries en agentschappen werken nog steeds met Windows 7. Een groot project om het IT-landschap bij te werken, vordert niet echt.
Lees verder