Doorgaan naar hoofdcontent

'Kloof tussen bedrijfsleven en samenleving is frame'

'Kloof tussen bedrijfsleven en samenleving is frame'
Het is maar de vraag of de kloof in de samenleving tussen kansrijken en kansarmen de afgelopen jaren groter is geworden. Dat zegt scheidend VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer in BNR's Big Five. q
Lees verder

Rek lijkt uit Amsterdamse woningmarkt
De rek lijkt uit de Amsterdamse woningmarkt. De prijsstijging neemt snel af en ook vinden er relatief minder transacties plaats. Dat meldt economenvakblad ESB.
Lees verder

Aboutaleb: Woningmarkt dé nieuwe sociale kwestie
Het kabinet zet in de Miljoenennota onvoldoende stappen op het gebied van volkshuisvesting, zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. 'Volgens mij is wonen op het ogenblik de nieuwe sociale kwestie voor ons land.'
Lees verder

Pensioensector wil economie helpen herstellen
De pensioensector kan de overheid helpen bij het herstellen van de economie. Als Pensioenfondsen en - beheerders de handen ineenslaan met het Nationaal Groeifonds kan Nederland zich uit de economische crisis investeren.
Lees verder

'Nieuwe test biedt auto-industrie duidelijkheid'
Het Europees Parlement buigt zich vandaag over de stikstofuitstoot van auto's. Met de verplichte invoering van de Real Driving Emissions-test vinden tests met nieuwe auto's vanaf september 2022 uitsluitend nog plaats op de weg in plaats van in het lab, zegt CDA-Europarlementariër Esther de Lange.
Lees verder

'Plan Havenbedrijf kan 7 miljard opleveren'
Nederland moet haast maken met de aanleg van buisleidingen voor waterstof, van de Rotterdamse haven naar Limburg en Noordrijn-Westfalen. Dat zegt Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam in BNR's Big Five. Samen met uitbreiding van de waterstofketen en het CO2-afvangsysteem moet het...
Lees verder

De aanval op het kabinet is geopend
In Den Haag zijn zojuist de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen, waarin het kabinet zijn plannen voor volgend jaar verdedigt. Een historische begroting met een tekort van 44 miljard euro.
Lees verder

Proces tegen Duitse dopingdokter van start
De sportwereld maakt zich op voor een spannende strafzaak, Operation Aderlass. De Duitse arts Mark Schmidt wordt ervan verdacht dat hij jarenlang een grote groep sporters heeft voorzien van bloeddoping. Zijn proces begint vandaag.
Lees verder

State of the Union Von der Leyen: 'Vol belangrijke thema's, maar niets nieuws'
In haar eerste State of the Union nam Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, goed de tijd om alle belangrijke thema's te benoemen. Toch zat er volgens Europa-verslaggever Jesse Pinster niet iets opvallends in.
Lees verder

Een stukje Hema kopen via handelsplatform Nxchange
Via handelsplatform Nxchange kunnen particulieren een stukje Hema kopen via het initiatief Koop de Hema. Met het minimale bedrag van een tientje kun je al bijdrage. Door het technische aspect zouden aandelen van niet-beursgenoteerde bedrijven makkelijk verkrijgbaar worden.
Lees verder

Rioolwater nu wekelijks onderzocht op coronavirus
Het rioolwater wordt vanaf nu in heel Nederland wekelijks onderzocht op het coronavirus. Tot nu toe gebeurde dat op proef maar op een paar plaatsen. De uitslag is per gemeente te vinden in het Coronadashboard.
Lees verder

Bovag wil helderheid over 'belasting op belasting'
De overheid moet snel duidelijkheid geven over de dubbele belastingheffing over de import van auto's, zoals is vastgelegd in het belastingplan. Dat zegt Bovag-voorzitter Han ten Broeke bij BNR Zakendoen. 'Dan zou je een heilig principe, namelijk geen belasting over belasting, breken en iedereen kan...
Lees verder