maandag 21 september 2020

Huawei plant flagship winkel in Brussel

Huawei plant flagship winkel in Brussel
Huawei overweegt een eigen flagship store aan de Louizalaan in Brussel. Het ontwerp is klaar en de winkel wordt binnenkort omgebouwd, zegt Walter Ji, Europees hoofd van Huawei's Consumer Business Group tegen Data News.
Lees verder

Infographic: onderzoek naar consumententrends in de supermarkt
In 2020 zien we significante veranderingen in het gedrag van consumenten, mede ingegeven door de overheidsmaatregelen omtrent COVID-19. Vooral de supermarkt profiteerde daarvan. Zoals te verwachten is neemt het aantal consumenten dat online boodschappen doet significant toe. Zelfs 3 procent van de consumenten geeft aan alleen online boodschappen te doen.
Lees verder

AgeTech: de booming markt van comfortabel ouder worden
Met het ouder worden van de babyboomers krijgt de 'zilveren economie' gestalte. Gekenmerkt door een groeiende behoefte aan zelfstandigheid, zorg, gemak en entertainment. Het verbaast dan ook niet dat zowel big tech, legio start-ups als venture capitalists zich in toenemende mate op deze vermogende doelgroep richten. En die bedien je anders dan jongeren. Hoe ziet deze markt van één biljoen dollar - die zich naar schatting de komende jaren nog eens zal verdubbelen - eruit?
Lees verder

Walmart en Oracle nemen TikTok over
Donald Trump gaat akkoord met de oprichting van een nieuw Amerikaans bedrijf TikTok Global door Oracle en warenhuis Walmart. Het is voor het eerst dat Walmart in relatie tot Oracle wordt genoemd. De retailer wilde aanvankelijk met Microsoft TikTok overnemen.
Lees verder

Klap voor Trump: Rechter houdt verbod op WeChat tegen
WeChat heeft zondag een overwinning geboekt op het Amerikaanse Ministerie van Handel. Het downloadverbod dat het ministerie had ingesteld na een decreet van Donald Trump is volgens de rechter in strijd met het Eerste amendement van de Grondwet van de Verenigde Staten.
Lees verder

'Toch flinke groei e-commerce in VS met feestdagen'
De vrees dat (Amerikaanse) consumenten met de feestdagen minder zullen besteden omdat ze dat tijdens de coronamaanden al hebben gedaan is mogelijk ongegrond.
Lees verder

Orderchamp vangt miljoenen euro's investering
Het online inkoopplatform voor retailers en webwinkels Orderchamp neemt een miljoeneninvestering aan om zijn groei te versnellen. Stefan van den Berg, ex-Afterpay, brengt zijn expertise in voor een nieuwe achterafbetaaloptie.
Lees verder

Samsung start verkoop Galaxy Z Fold2 in Nederland
De nieuwe opvouwbare smartphone Galaxy Z Fold2 van Samsung is sinds vrijdag in Nederland verkrijgbaar. Het bedrijf noemt het toestel een 'eyecatcher van een smartphone voor dagelijks gebruik'. Met een groter scherm aan de voorkant en een 'enorm hoofdscherm'.
Lees verder

Zalando start verkoop tweedehands kleding in Nederland en België
Zalando gaat vanaf oktober tweedehands kleding verkopen in Nederland en België in navolging van Duitsland en Spanje. Dat zegt Jacintha de Graaf, directeur voor de Benelux, maandag in gesprek met Het Financieele Dagblad. Het bedrijf heeft heeft het nieuwe aanbod, onder de noemer Pre-owned, vanochtend ook in een persbericht bevestigd.
Lees verder