Doorgaan naar hoofdcontent

ForFarmers verruimt blik naar ver buiten Europa

ForFarmers verruimt blik naar ver buiten Europa
Veevoederbedrijf ForFarmers gaat gedwongen op overnamepad en kijkt daarbij ook ver over de Europese grens. Dat kondigde algemeen directeur Yoram Knoop afgelopen week aan. Het bedrijf presenteerde zijn groeistrategie. 'We kijken ook in Azië en Noord- en Zuid-Amerika waar voor ons de beste...
Lees verder

'Premiestijging zorg tussen 4,50 en 6,50'
De eerste zorgpremie van het jaar is vandaag bekend geworden. DSW verhoogt de premie met ruim 6 euro 50. Het kabinet voorspelde eerder een verhoging van 5 euro.
Lees verder

FvD onder vuur na bijeenkomst in ambassade VS
Forum voor Democratie noemt het een complotverhaal, andere partijen vragen zich hardop af of dit buitenlandse inmenging is in de politiek. De partij van Thierry Baudet ligt onder vuur na een verhaal van De Groene Amsterdammer over hun partijbijeenkomst.
Lees verder

PvdA wil vervolging in witwaszaken
De komende maanden zal er nog meer ellende naar buiten komen over witwassen. Daarvoor waarschuwde minister Hoekstra in de Tweede Kamer.
Lees verder

EU-top uitgesteld; Michel in quarantaine
De Europese Top die donderdag en vrijdag zou plaatsvinden, is verzet. Charles Michel moet namelijk in quarantaine. En hij is de voorzitter van de vergadering met alle Europese regeringsleiders.
Lees verder

Verdubbeling regio's met 'zorgelijke' coronabesmettingen
Het aantal regio's waar corona om zich heen grijpt neemt snel toe. Vorige week stond de teller nog op zes 'zorgelijke' regio's, daar komen er deze week waarschijnlijk acht bij, zei premier Mark Rutte dinsdagavond in debat met de Tweede Kamer.
Lees verder

#ikdoenietmeermee is juist alom aanwezig
Aan aandacht voor de Instagram-actie #ikdoenietmeermee van bekende Nederlanders geen gebrek. De influencers besloten in opstand te komen tegen het coronabeleid van de regering. Minister Hugo de Jonge noemde de actie onverantwoord en gevaarlijk, maar wil ook in gesprek.
Lees verder

'Vertrouwen zorgpersoneel flink geschaad'
Het werd een lange en hete avond voor premier Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. In het debat over hun coronabeleid werden ze keihard aangevallen door de voltallige oppositie en ook vanuit coalitiepartijen klonk stevige kritiek. Met name het morrelen aan de richtlijnen voor het gebruik van...
Lees verder

Hoop op verlichting voor mensen met migraine
Het leven van chronische migrainepatiënten moet een stuk dragelijker worden door een soort pacemaker die onder de hoofdhuid wordt geplaatst. De Eindhovense start-up Salvia BioElectronics ontwikkelt het flinterdunne implantaat en heeft daarvoor bij investeerders 26 miljoen euro opgehaald.
Lees verder

'Poolse toezichthouder staat ING in de weg'
ING probeert al jaren grip te krijgen op het Poolse dochterbedrijf ING Bank Slaski, dat in verband wordt gebracht met dubieuze Russische transacties. Steeds als ING probeert meer zicht te krijgen op de lokale geldstromen in Polen, loopt het op tegen de Poolse toezichthouder.
Lees verder

D66: Meer onderwijsattachés op ambassades
Nederlandse ambassades moeten beschikken over meer onderwijsattachés. Dat zegt D66 in reactie op de sluiting van alle tien Neso-kantoren wereldwijd in de komende drie jaar. Neso-kantoren promoten Nederlandse onderwijsinstellingen in landen als Rusland, China, Indonesië en Turkije.
Lees verder

Uitspraak Hoge Raad kan Airbnb flink dwarsbomen
Een uitspraak van de Hoge Raad betekent mogelijk een grote tegenvaller voor Airbnb. Woningenverhuur via Airbnb moet volgens de raad als 'verhuur van eigen woning' worden gezien. Volgens belangenvereniging Service-Kosten-Terug.nl betekent dat een grote steun in de rug voor de schadeclaim van ruim...
Lees verder