zaterdag 12 september 2020

De bal gaat weer rollen in coronaseizoen Eredivisie

De bal gaat weer rollen in coronaseizoen Eredivisie
Geen zingende fans, geen uitverkochte stadions. Het eredivisieseizoen gaat morgen van start onder ongekende omstandigheden. In ieder geval geeft de terugkeer van Arjen Robben bij FC Groningen wat kleur aan de competitie.
Lees verder

'Elderson uitstekende kandidaat directie ECB'
Nederland draagt Frank Elderson voor als kandidaat om de Luxemburger Yves Mersch op te volgen in de directie van de Europese Centrale Bank (ECB). Elderson is momenteel directeur toezicht bij De Nederlandsche Bank.
Lees verder

VEB sluit rechtszaak tegen DeGiro niet uit
De Vereniging van Effectenbezitters dreigt met een rechtszaak tegen online broker DeGiro. Klanten liepen de afgelopen jaren veel meer risico dan ze wisten, blijkt uit onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in juli publiceerde. Onacceptabel, meent de VEB.
Lees verder

De Jonge: Testcapaciteit eind oktober naar 70.000
Het kabinet gaat de testcapaciteit op korte termijn uitbreiden. Op dit moment is de vraag naar coronatests veel groter dan het aanbod. De testcapaciteit moet eind deze maand naar vijftigduizend tests per dag gegroeid zijn, zegt minister Hugo de Jonge.
Lees verder

Kaag: Vluchtelingenregeling verdient geen schoonheidsprijs
Minister Sigrid Kaag van Ontwikkelingssamenwerking is opgelucht dat er honderd vluchtelingen uit Moria naar Nederland kunnen komen. Maar ze is nog niet tevreden. Vanwege de brand in het vluchtelingenkamp op Lesbos werd de druk op het kabinet deze week steeds groter om iets te doen.
Lees verder

Koolmees: Bescherm je pensioenpotje tegen vermogenstoets
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is blij dat veel zzp'ers de oudedagvoorziening beter voor elkaar hebben dan mensen in loondienst, zoals bleek uit een studie van Deloitte en het CBS. Zelfstandigen hebben vaker een groter vermogen om op terug te vallen.
Lees verder

Coronabesmettingen weer boven signaalwaarde
Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is vrijdag met 1.270 gestegen. Dat komt neer op 7,3 positief geteste mensen op elke 100.000 inwoners. Voor het eerst sinds 17 april komt het aantal besmettingen boven de zogenoemde signaalwaarde uit.
Lees verder

Test-voorrangsregeling docenten in de maak
Er wordt gewerkt aan een voorrangsregeling voor docenten voor een coronatest. Dat zegt minister Slob van onderwijs. Vanmorgen gaven de huisartsen al aan dat er mogelijk een voorrangsregeling komt. Ook in het onderwijs is de nood hoog en dat ziet minister Slob.
Lees verder

Horeca baalt van rol besmethaard in Nijmegen
De horeca baalt ervan te worden gezien als dé bron van een coronabesmetting in Nijmegen. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland in reactie op de sluiting van drie studentenkroegen in Nijmegen.
Lees verder

'Kabinet laat bezuinigingen nog achterwege'
De overheidsfinanciën gaan diep in het rood, maar het kabinet wil het komend jaar nog niet bezuinigen. Dat meldt de Telegraaf, die de Miljoenenota heeft ingezien. Er wordt veel geïnvesteerd in woningbouw en infrastructuur, daarvoor worden onder meer later geplande projecten naar voren gehaald.
Lees verder

RIVM hint op nieuwe maatregelen vanwege stijging besmettingen
De afgelopen dagen neemt het aantal nieuwe besmettingen van het coronavirus hard toe. Als dat zo door blijft gaan, dan zijn er nieuwe maatregelen nodig, zo waarschuwt Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, in het AD.
Lees verder

Johnson: EU dreigt met voedselblokkade
De EU zou met een voedselblokkade hebben gedreigd richting Groot-Brittannië. Dat stelt de Britse premier Boris Johnson in een artikel van The Daily Telegraph. De blokkade zou gaan tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Johnson vindt dat een dergelijke stap 'de economische en territoriale...
Lees verder