maandag 7 september 2020

Berging Britse bommenwerper begonnen

Berging Britse bommenwerper begonnen
Vanuit Almere zijn vanmorgen twee schepen uitgevaren om het wrak van een Short Stirling te bergen, een Engelse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Er wordt gehoopt dat de stoffelijke overschotten worden gevonden van mogelijk zeven omgekomen bemanningsleden. Verslaggever Mariëlle Bakker zwaaide...
Lees verder

Zo laat Shinzo Abe zijn 'rijkdom' Japan achter
Japan moet afscheid nemen van zijn 'prins'. De langstzittende premier van het land, met een koninklijke bijnaam, Shinzo Abe treedt na bijna 8 jaar af. Dat kondigde de premier zelf aan afgelopen week.
Lees verder

Kaag pleit voor verdere integratie EU ten koste van soevereiniteit Nederland
In de eerste speech van Sigrid Kaag als partijleider van D66, pleitte ze voor een verdere integratie van Nederland in de EU. Nederland moet een stukje nationale soevereiniteit opofferen, vindt Kaag. Daardoor zou er op Europees gebied meer samengewerkt kunnen worden.
Lees verder

'Groot incident' in Birmingham met meerdere steekpartijen
In het centrum van de Britse stad Birmingham zijn afgelopen nacht meerdere mensen neergestoken. De politie heeft het tot een 'groot incident' verklaard. Rond 00.30 uur lokale tijd werden er meerdere steekpartijen gemeld bij de politie.
Lees verder

Britse onderhandelaar niet bang voor no-deal Brexit
Een mogelijke no-deal Brexit zal de Britten niet afschrikken, het is zelfs één van de opties die Britse onderhandelaar David Frost wel ziet zitten. Dat zegt de hoofdonderhandelaar van de Britten in een interview met de krant Mail on Sunday.
Lees verder

GroenLinks tegen huidige coronaspoedwet
GroenLinks is niet van plan om de coronawet van minister Hugo de Jonge te steunen. Zoals de wet er nu ligt, gaat het tegen de eisen van GroenLinks in. Partijleider Jesse Klaver zegt tegen NU.nl dat het kabinet, en specifiek zorgminister De Jonge, te veel macht krijgen door de wet.
Lees verder

Tientallen demonstranten opgepakt in Hong Kong
In Hong Kong zijn ruim 90 demonstranten opgepakt bij demonstraties tegen de overheid. De politie heeft pepperspray daarbij moeten inzetten. Inwoners van Hong Kong zijn zondag de straat opgegaan vanwege de uitgestelde verkiezingen, die deze dag gehouden zouden worden.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen stijgt flink
Het aantal bevestigde coronabesmettingen is in een dag flink gestegen. Tussen zondag en zaterdag zijn er liefst 925 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat is de hoogste dagtoename sinds 19 april.
Lees verder

Ministers presenteren vandaag Nationaal Groeifonds
De ministers Eric Wiebes van Economische Zaken - en Hoekstra - van Financiën - lanceren hun langverwachte investeringsfonds. Dat doen ze om tien uur vanmorgen in Amsterdam. Eerder lekte al uit dat er zo'n twintig miljard euro in zit.
Lees verder

LSVb pleit voor meer fysiek hoger onderwijs
De LSVb vindt dat onderwijsinstellingen meer fysieke lessen moeten geven. Volgens de studentenvakbond zet het ministerie van Onderwijs zich hiervoor te weinig in. Hogescholen en universiteiten gingen een week geleden van start.
Lees verder

Nederlandse export krijgt forse tik
De Nederlandse export heeft een immense klap gekregen door de coronacrisis. Het afgelopen half jaar daalde de exportwaarde 9 procent, oftewel 23 miljard euro. Vooral goederen die in Nederland zijn gemaakt werden minder vervoerd, blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

Niet elke strandpaviljoen kan in de winter blijven staan
Veel strandtenthouders mogen hun strandpaviljoen dit winterseizoen op het strand laten staan, maar lang niet alle uitbaters gaan dat ook doen. Het kabinet geeft strandtenthouders deze kans om zo de klap van de coronacrisis te kunnen compenseren. Maar daar maakt dus niet iedereen gebruik van.
Lees verder