donderdag 13 augustus 2020

Winst verzekeraar Aegon daalt met een derde

Winst verzekeraar Aegon daalt met een derde
De winst van verzekeraar Aegon is op jaarbasis met bijna een derde gedaald naar 700 miljoen euro. Aegon heeft zijn financiële verwachtingen voor dit jaar en volgend jaar ingetrokken.
Lees verder

Sta jij al op de sukkellijst?
Zo'n 2500 Nederlanders krijgen vandaag een brief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Ze staan namelijk op een zogenaamde sukkellijst een lijst die oplichters gebruiken om waardeloze aandelen of nepbeleggingen te verkopen.
Lees verder

'Overheid moet economie blijven stimuleren'
Hoogleraar Jaap Koelewijn van de Nyenrode Universiteit hoopt dat de overheid door blijft gaan met het stimuleren van de economie. 'Er is nog steeds sprake van spaardrift, mensen zijn nog pessimistisch. Daar moeten we doorheen, anders redden we het niet.'
Lees verder

Verduurzaming modewereld: niet kopen, maar huren
Niet kopen, maar huren lijkt het nieuwe toverwoord in de modewereld. Is dit het antwoord op de vraag om meer duurzame mode? 'Mensen vinden het fijn om iets te huren in plaats van zelf te hebben', zegt Marieke Eyskoot, expert op het gebied van duurzame mode. 'Dat scheelt ook heel veel gedoe.'
Lees verder

Net sluit zich rond Nederlandse spaarders in Zwitserland
Slecht nieuws voor Nederlanders die nog steeds denken dat hun spaargeld in Zwitserland verborgen zou blijven voor de Nederlandse Belastingdienst. De Zwitserse fiscus gaat namelijk meer informatie delen met collega's in ons land over Nederlanders die een rekening hadden bij de Zwitserse bank UBS....
Lees verder

Verkeersdrempels Almere Haven gevaarlijk voor fietsers
Het aantal verkeersslachtoffers daalt, maar het aantal fietsslachtoffers daalt minder dan onder automobilisten. En ook deze zomer zijn er weer veel ongelukken met wielrenners. Op de drukbevolkte Nederlandse wegen leiden nieuwe veiligheidsmaatregelen soms juist tot extra problemen, bijvoorbeeld in...
Lees verder

Opinie | Voorlopig worden de problemen alleen maar groter
Het Amerikaanse begrotingstekort is opgelopen tot 2.800 miljard dollar. Dat had nog veel erger kunnen zijn zonder maatregelen. Maar Kees de Kort, macro-econoom en BNR-economiecommentator is niet optimistisch over de toekomst.
Lees verder

Dino's leefden op land, maar deze is gevonden in de zee
Het is vier meter groot, vleesetend en stamt uit andere tijden. Rara, wat is het? Een vleesetend dino-fossiel natuurlijk. Door verschillende verzamelaars gevonden op verschillende momenten, maar allemaal op dezelfde plek.
Lees verder

Ook Scania aan de elektrische truck
Scania brengt voor het eerst een elektrische truck op de markt in Nederland. Dat zei Janko van der Baan, topman van Scania Benelux, donderdag in BNR Zakendoen. Van der Baan hoopt dat de eerste versie van het voertuig medio volgend jaar op de weg te vinden is.
Lees verder

Teststraat op Schiphol open
Reizigers uit rode of oranje gebieden kunnen vanaf vandaag op Schiphol door de corona-teststraat. Binnen 48 uur weet je of je besmet bent en of je in quarantaine moet. Verslaggever Mariëlle Bakker probeerde de teststraat uit.
Lees verder

KLM schort eenzijdig afgesproken loonsverhoging van 2,5 procent op
KLM stelt de eerder overeengekomen loonsverhoging van 2,5 procent voor alle medewerkers per augustus tot nader order uit. De luchtvaartmaatschappij, die door de coronacrisis overheidssubsidie krijgt, nam dit besluit eenzijdig. De vakbonden zijn donderdagmiddag ingelicht.
Lees verder

Frankrijk mengt zich in Middellandse Zee-ruzie
Het conflict tussen Griekenland en Turkije over olie- en gasvelden in de Middellandse Zee loopt op. Ook Frankrijk mengt zich er nu in. Het land stuurt een marineschip met gevechtsvliegtuigen naar het door de twee landen betwiste gebied.
Lees verder