donderdag 27 augustus 2020

Verbazing over ontslagronde Salesforce

Verbazing over ontslagronde Salesforce
Ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten zet Salesforce zeker 1000 man op straat, wat intern tot heftige reacties heeft geleid, meldt GeekWire.
Lees verder

Omzet CM.com stijgt 30% tot 58 miljoen euro, vooral door buitenland
Techbedrijf CM.com zag de omzet over de eerste zes maanden van 2020 stijgen tot 58 miljoen euro. Zeventig procent van de groei komt uit het buitenland, waar de Brabanders het geld van de beursgang investeren in de bouw van een kantorennetwerk.
Lees verder

'Zoek alternatieven voor Amerikaanse leveranciers'
Het Nederlandse en hele Europese bedrijfsleven schendt op grote schaal de Europese privacyregels via hun Amerikaanse leveranciers. Overheden en toezichthouders komen op stoom voor handhaving, maar het is verstandig om straffen voor te zijn en Europese alternatieve te zoeken.
Lees verder

Apple breidt COVID notificatie uit
Apple heeft een eerste b├Ęta uitgebracht van iOS 13.7. Deze kan notificaties doorgeven over mogelijke COVID besmettingen zonder dat een corona-app hoeft te worden ge├»nstalleerd.
Lees verder

CEO TikTok neemt ontslag
De Amerikaanse CEO van TikTok Kevin Mayer heeft zijn ontslag ingediend. Vanessa Pappas is zijn tijdelijke vervanger. Mogelijk is er een verband met de onderhandelingen die plaatsvinden over een verkoop.
Lees verder

Netbeheerders vervolgen proef met delen energiegegevens
Netbeheer Nederland start een meer uitgebreide proef waarbij consumenten bepalen wie er gebruik mag maken van energie-gegevens. De gezamenlijke netbeheerders […]
Lees verder

Coolblue opent winkel in Hasselt
Coolblue zal eind dit jaar een nieuwe winkel openen in de Vlaamse studentenstad Hasselt. De eer is weggelegd voor winkelcentrum Quartier Bleu, meldt Gondola.
Lees verder

ACM spreekt webwinkel Wearpods aan
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft webwinkel Wearpods.nl aangesproken omdat men de regels overtrad die consumenten beschermen bij online aankopen.
Lees verder

'Stel prioriteiten voor doorontwikkeling digitale zorg na corona'
Fysieke zorg was tijdens de coronacrisis vaak niet mogelijk. Om toch zorg te kunnen leveren, zetten zorgaanbieders digitale zorg op grote schaal in. In het aan Minister Van Ark aangeboden advies doet de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving drie concrete aanbevelingen: stel prioriteiten, zorg voor effectieve bekostiging en staar niet blind op beloften van techniek, maar blijf leren.
Lees verder