dinsdag 11 augustus 2020

Sprout: Crash! Hoe beurzen reageerden op verschillende crises

Crash! Hoe beurzen reageerden op verschillende crises
De coronacrisis zorgde voor een implosie van de beurskoersen wereldwijd. Toch was de implosie gedurende voorgaanse crises groter, laat deze infographic over de toonaangevende S&P 500 zien.
Lees verder

Deze startup bouwde een datingsite voor ondernemers
Emile van Veen (50) zat door de coronacrisis vijf maanden lang vast in Marokko. Terwijl buiten de soldaten over straat marcheerden, ontwikkelde hij vanuit zijn appartement de datingsite voor ondernemers Bizzkiss, onze nieuwe Startup van de Week.
Lees verder

Blijf niet hangen in een giftige werkomgeving
Te veel werknemers blijven langdurig in een giftige werkomgeving actief, signaleert Sprout-expert Lennard Toma. Zeg je vervelende baas gedag, zodat je er niet aan onderdoor gaat.
Lees verder

Dit zijn de merkwaarden van de 20 grootste techbedrijven ter wereld
Ook al waarschuwen economen voor een nieuwe Great Depression, techbedrijven zitten er warmpjes bij. De grootste techspelers ter wereld zagen hun merkwaarde veelal toenemen tijdens de coronacrisis.
Lees verder

Twitter had ook trek in TikTok; Brouwer zegt sorry voor 'schaamhaarbier'
Ondernemersnieuws: Twitter had ook trek in TikTok, moederbedrijf Miss Etam, Claudia Sträter failliet en Canadese brouwer kleunt mis met 'schaamhaar-bier'. 
Lees verder

Altijd druk? Hoe je beter voor jezelf kunt zorgen als ondernemer
Werk je altijd als ondernemer, dan zal dat je uiteindelijk opbreken, signaleert Sprout-expert Gerhard te Velde. Hij kan het weten: ooit werkte hij zes dagen per week, twaalf uur per dag. Nu laat hij Te Velde zien hoe je het rustiger aan kunt doen.
Lees verder

Dit zijn de meest winstgevende bedrijven uit de VS
Alhoewel winstmaximalisatie is verworden tot een fout woord uit een neoliberaal ok boomer-tijdperk, is het toch weleens geinig om te zien welke – Amerikaanse – bedrijven de meeste dollars binnenharken (en wat de grootste geldverbranders zijn!).
Lees verder

Winkelpersoneel kraakt mondkapjes; beleggen in nieuwbouw vaker verboden
Ondernemersnieuws: winkelpersoneel maakt zich zorgen over mondkapjesregels, meer barrières voor vastgoedbeleggers en techondernemer Olav van Doorn overleden.
Lees verder