vrijdag 28 augustus 2020

SP: Zorgbonus is teleurstellend

SP: Zorgbonus is teleurstellend
De eenmalige bonus van 500 euro voor zorgpersoneel is teleurstellend, vindt SP-Kamerlid Maarten Hijink. 'Zeker voor de mensen die zich in coronatijd hebben ingezet, met gevaar voor eigen gezondheid vanwege gebrek aan beschermingsmiddelen. Ze hebben zo vaak benadrukt dat er nu structureel iets moet...
Lees verder

Blok: 'Als er sancties tegen Belarus komen is dat grote maar terechte stap'
Mocht de Europese Unie besluiten tot sancties tegen Belarus, dan is dat een grote maar terechte stap. Dat zegt Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, tegen Europa-verslaggever Jesse Pinster.
Lees verder

Dordrecht gaat coronaregels strenger handhaven
Nu steeds meer coronabeleid regionaal bepaald moet worden, krijgen de burgemeesters veel meer werk op hun bord. Verslaggever Thomas van Groningen nam poolshoogte in Dordrecht.
Lees verder

Frankrijk kleurt roder en roder door coronavirus; mondkapjes verplicht in Parijs
Frankrijk kleurt roder en roder op de coronakaart. Omdat het aantal besmettingen snel oploopt, zijn 19 nieuwe departementen rood gemaakt door de Franse regering en zijn mondkapjes verplicht in Parijs.
Lees verder

Pensioen jongeren onder druk door aanhoudende lage rente
Door de lage rente kunnen de vermogens van pensioenen moeilijker groeien en komen de rendementen onder druk. Als deze situatie langdurig aanhoudt, gaat dit ook bij het nieuwe pensioencontract voor problemen zorgen, becijferde het Centraal Planbureau. Met name jongeren zijn daar de dupe van. Meer...
Lees verder

Kabinet bereikt akkoord over derde NOW-steunpakket
Het kabinet heeft een akkoord bereikt met de sociale partners over het derde steunpakket, meldt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.
Lees verder

Einde oefening voor nertsenhouders in maart 2021
Het kabinet maakt een einde aan de nertsenhouderij. Die bedrijven moeten op 1 maart volgend jaar stoppen, melden bronnen. Dat is drie jaar eerder dan gepland. Het kabinet trekt voor de stoppersregeling 140 miljoen euro voor uit.
Lees verder

Rijschoolleerlingen verzwijgen coronaklachten tijdens rijexamen
Rijschoolleerlingen verzwijgen coronaklachten of vakanties in oranje gebieden vanwege de lange wachtlijsten bij het CBR. Dat zeggen verschillende brancheverenigingen tegen BNR. Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bevestigt hierover signalen te krijgen.
Lees verder

Derde coronasteunpakket blijkt minder streng
Het kabinet heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over het derde coronasteunpakket voor bedrijven. De strengere maatregelen blijken behoorlijk afgezwakt. Vanaf 1 oktober gaat het pakket lopen.
Lees verder

Campagne en overheid overlappen tijdens speech Trump
In een speech van zeventig minuten in de tuin van het Witte Huis noemde President Donald Trump zijn Democratische opponent Joe Biden maar liefst 41 keer. Trump waarschuwde voor de 'socialistische agenda die de toekomst van Amerika kapot zou maken.'
Lees verder

Huizenbezitters lenen honderden miljoenen extra voor verbouwing
We verhogen een stuk vaker onze hypotheek of nemen er een tweede bij om ons huis te verbouwen. Sinds de coronacrisis gaat het om een stijging van bijna 70 procent, blijkt uit navraag van BNR bij Hypotheken Data Netwerk (HDN).
Lees verder

Coronacrisis zadelt Schiphol Group op met halfjaarverlies van 246 miljoen euro
Luchthavenbedrijf Royal Schiphol Group heeft door de coronacrisis in de eerste zes maanden van het jaar een verlies geleden van 246 miljoen. De onderneming die naast Schiphol ook de luchthavens van Rotterdam en Lelystad bezit en de meerderheid van de aandelen van Eindhoven Airport in handen heeft,...
Lees verder