donderdag 27 augustus 2020

Nederlandse banken de dupe door fraude Argentijns sojabedrijf

Nederlandse banken de dupe door fraude Argentijns sojabedrijf
Nederlandse banken dreigen voor bijna een kwart miljard dollar het schip in te gaan. Ze hebben dat geld gestopt in een van fraude verdacht sojabedrijf in Argentinië, Vicentin. Dat heeft het FD ontdekt. Het gaat om Rabobank, ABN AMRO, ING en ontwikkelingsbank FMO.
Lees verder

OM en advocaten weer lijnrecht tegenover elkaar in Marengo-proces
Het Openbaar Ministerie en de strafrechtadvocaten in het Marengo-proces liggen op ramkoers met elkaar. Vandaag is het de beurt aan de advocaten om hun zegje te doen. Peter Huting, misdaadverslaggever van RTV Utrecht verwacht opnieuw vuurwerk in de rechtszaal.
Lees verder

Arbeidsmigranten komen steeds minder vaak uit centraal-Europa
Arbeidsmigranten die in Nederland laagbetaalde arbeid verrichten, komen steeds vaker uit landen als Oezbekistan, Georgië en Oekraïne. En dus steeds minder uit meer dichtbij gelegen Centraal-Europese landen als Polen. Blijkt uit onderzoek van ABN Amro.
Lees verder

Eurocommissaris Phil Hogan dient ontslag in na coronarel
De Europese Commissie is één van zijn meest prominente commissarissen kwijtgeraakt. De Ier Phil Hogan is opgestapt nadat bleek dat hij zich niet aan de coronaregels in zijn thuisland heeft gehouden. Dat is een grote klap voor Ierland.
Lees verder

'Kabinet komt met lastenverlichting en bonus voor zorgpersoneel'
Het kabinet wil voor komend jaar een belastingverlaging doorvoeren, zodat mensen meer overhouden in hun portemonnee. Daarnaast krijgt het zorgpersoneel volgend jaar een nieuwe bonus, van 500 euro, in verband met de extra inzet door de coronacrisis. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van...
Lees verder

'Unsurvivable' orkaan Laura aan land in Louisiana
Orkaan Laura is aan land gekomen in de Amerikaanse staat Louisiana. De orkaan kwam aan land met windsnelheden tot 240 kilometer per uur. Daarmee is hij volgens Reinout van den Born van weer.nl krachtiger dan Katrina die in 2005 voor 157 miljard dollar aan schade zorgde.
Lees verder

Groene cijfers voor de tuinbranche
In het eerste half jaar hebben de tuincentra recordomzetten geboekt. De omzet is in totaal 28 procent gestegen naar ruim 800 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van de Tuinbanche Nederland en GFK.
Lees verder

Jaarbeurs verwacht met minder personeel door te gaan
Na reorganisaties bij de RAI en Ahoy, verwacht ook de Jaarbeurs in Utrecht te moeten snijden in personeel door de coronacrisis, zegt algemeen directeur Albert Arp. 'Ook bij ons wordt ingegrepen. We moeten door de pijn heen.'
Lees verder

Ruimteschip van Alien of Darth Vader-pak kan een goede investering zijn
Investeren in memorabilia uit de populaire cultuur is niet altijd een gek idee. Zeker niet als het om populaire spullen uit sciencefiction-blockbusters zoals Alien, Star Wars of Ghostbusters gaat.
Lees verder

Bomenkap voor tien procent gebruikt voor papieren facturen
Tien procent van de wereldwijd gekapte bomen wordt gebruikt voor facturen, dat heeft Basware berekend, leverancier van source-to-pay oplossingen. En daarnaast zijn papieren facturen ook duurder dan de elektronische variant. Een Carbon Footprint Index moet bedrijven duidelijk maken hoeveel CO2 zon...
Lees verder

'Overdrachtsbelasting geschrapt voor starters'
Starters tot 35 jaar kunnen als het aan het kabinet ligt straks belastingvrij hun eerste huis kopen. Dat melden Haagse bronnen aan BNR. De overdrachtsbelasting, die nu nog twee procent is van het aankoopbedrag van een huis, zou komen te vervallen voor starters.
Lees verder

Nout Wellink: we moeten China niet afstoten
De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi maakt een tour door Europa waarmee hij hoopt het toenemende negatieve sentiment over China weg te nemen. Laten we er goed naar luisteren, zegt Nout Wellink, oud-president van De Nederlandsche Bank en niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van...
Lees verder