woensdag 19 augustus 2020

Eigen huis onbereikbaar voor twee derde starters

Eigen huis onbereikbaar voor twee derde starters
Een eigen huis is voor ruim twee derde van de Nederlandse starters onbereikbaar. Dat concludeert Viisi Hypotheken op basis van onderzoek uitgevoerd door Panelwizard onder ruim duizend Nederlanders tot 35 jaar. Zij denken bovendien dat het steeds moeilijker zal worden om een succesvolle...
Lees verder

Weinig perspectief voor jonge Britse vissers
'Take control of our waters' - het was één van de belangrijkste slogans tijdens het Brexit referendum. Maar meer dan vier jaar later is het nog maar de vraag of Britse vissers straks alle vissen voor zichzelf hebben. Op dit moment wordt er nog hard over onderhandeld in Brussel.
Lees verder

KHN niet te spreken over aanscherpingen horeca Amsterdam
Koninklijke Horeca Nederland is niet te spreken over de verscherpte toezicht op de Amsterdamse horeca, die burgemeester Halsema heeft aangekondigd. Halsema vindt dat nodig om het oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan.
Lees verder

Pensioenfonds Allianz naar Nederlandse verzekeraar
Allianz, één van de grootste verzekeraars in de wereld, verkoopt het eigen bedrijfspensioenfonds aan de Nederlandse levensverzekeraar Lifetri. Het lijkt te passen in de behoefte aan meer zekerheid, ook met het oog op het nieuwe pensioenakkoord.
Lees verder

Moedermelk mogelijk preventiemiddel tegen corona
De moedermelk van vrouwen die het coronavirus hebben gehad bevat antistoffen. Dat blijkt uit onderzoek van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Onderzoekers gaan nu kijken of de moedermelk gebruikt kan worden om coronabesmettingen te voorkomen.
Lees verder

ABN Amro: Agritech-sector kan verdrievoudigen
ABN Amro voorspelt een Gouden Eeuw voor de bouwers van agrarische robots. De Nederlandse agritech-sector kan in de komende 10 jaar verdrievoudigen van ruim 700 miljoen euro naar 2,5 miljard euro.
Lees verder

Kabinet gaat zorgsalarissen nu niet verhogen
Het kabinet gaat de salarissen in de zorg niet verhogen. Dat schrijven ministers De Jonge, Van Ark en Blokhuis aan de Tweede Kamer. Ze zien geen ruimte op de begroting, gezien de onzekere economische omstandigheden.
Lees verder

Corona en kwakkelende economie deren beurzen niet
Een wereldwijde pandemie, honderdduizenden doden en een inzakkende wereldeconomie. Maar op de beurzen lijkt er geen vuiltje aan de lucht, want de S&P 500 staat op een recordstand. Alle verliezen door de coronacrisis zijn weggewerkt.
Lees verder

Forse domper voor reuma-medicijn Galápagos
Het middel filgotinib van biotechnoloog Galápagos is in de huidige vorm nog niet klaar voor goedkeuring in de Verenigde Staten. Dat heeft de Amerikaanse waakhond Food and Drug Administration (FDA) gemeld aan Galápagos-partner Gilead.
Lees verder

Veevoermaatregel vrijwel zeker van tafel
De veevoermaatregel die de stikstofuitstoot van de melkveehouderij terug moest brengen, gaat volgens ingewijden vandaag van tafel. Uit onderzoek is gebleken dat de maatregel nauwelijks iets oplevert, zeggen Haagse bronnen. Verwacht wordt dat minister Schouten het nieuws later vandaag bekend maakt.
Lees verder

Duitsland nu grootste afzetmarkt voor Achterhoekse Mepal
Ook met een huis-tuin-en-keukenproduct kan er veel winst geboekt worden. Dat bewijst het Achterhoekse maakbedrijf Mepal. De producent zit achter de opbergbakjes en drinkbekers. Mepal bestaat dit jaar 70 jaar en heeft in die tijd flinke stappen gezet.
Lees verder

'Kennisrol Nederlandse landbouw cruciaal'
Dat jonge boeren een gebrek aan waardering vanuit de samenleving voelen is heel reëel. Het is een rechtstreeks gevolg van de kloof die de laatste decennia is ontstaan tussen de landbouwproductie en de burger, zegt Louise Fresco, bestuursvoorzitter van de Wageningen Universiteit, in BNR Zakendoen.
Lees verder