vrijdag 21 augustus 2020

Doorbraak in zaak doodgereden meisje

Doorbraak in zaak doodgereden meisje
Een grote stap in het onderzoek naar de dodelijke aanrijding van de 14-jarige Tamar uit Marken. De grijze Mazda uit Duitsland die is gevonden, was zo goed als zeker betrokken bij de aanrijding.
Lees verder

Tour de France zonder Steven Kruijswijk
De Nederlandse wielerformatie Jumbo-Visma moet het zonder top-renner Steven Kruijswijk doen in de Tour de France. Hij kan niet fietsen vanwege een breuk in zijn schouder - die hij opliep tijdens een valpartij in het Critérium du Dauphiné. En dus mist de ploeg een kopman voor de strijd om de...
Lees verder

Laatste dag Democratische Conventie
De Democratische Conventie begint aan zijn laatste dag. De ruim 4.700 gedelegeerden en supergedelegeerden kijken reikhalzend uit naar de speech van presidentskandidaat Joe Biden. Een van hen is Martha McDevitt-Pugh. Zij woont in Nederland en beleeft de conventie dit jaar vanuit huis.
Lees verder

'Biden moet duidelijk maken wat hij wél wil'
De Democraten in de VS zijn zó verdeeld dat alle sprekers op de Democratische Conventie zich liever beperken tot de simpele boodschap dat Trump zijn biezen moet pakken. Dat zegt Amerikanist Koen Petersen in BNR's De Wereld.
Lees verder

SP over toeslagenaffaire: we zijn geen steek opgeschoten
'We zijn geen steek opgeschoten', zegt SP-Kamerlid Renske Leijten die het debat met staatssecretaris Van Huffelen over de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst bijwoonde. 'Er is geen planning, ze weten niet wanneer ouders gecompenseerd worden, er is veel frustratie bij ouders. We zijn al maanden...
Lees verder

Merkel en Macron bespreken coronacrisis
De Duitse bondskanselier Merkel is op bezoek bij de Franse president Macron. De twee Europese leiders praten onder meer over een Europese corona-aanpak. Duitsland is op dit moment voorzitter van de EU en neemt die rol heel serieus. Merkel wil de unie graag bij elkaar houden.
Lees verder

Russische oppositieleider in coma, maar stabiel
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny ligt nog steeds in coma in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerdster is hij vergiftigd op een vlucht naar Moskou. Navalny is de bekendste tegenstander van president Poetin en leider van een anti-corruptiebeweging.
Lees verder

Veiligheidsregio's ondemocratisch? Flauwekul, zegt Bruls
Veiligheidsregios hebben te veel macht. Dat zeggen hoogleraren en de voorzitter van de Raad van Openbaar Bestuur vandaag tegen de NOS. De regio's zijn niet democratisch gekozen, nemen verregaande besluiten en hoeven geen verantwoording af te leggen. 'Dit is flauwekul', zegt voorzitter Hubert Bruls...
Lees verder

Rotterdam Ahoy snijdt in eigen vlees
Evenementenlocatie Rotterdam Ahoy snijdt stevig in het personeelsbestand. 40 procent van de medewerkers moet eruit, vanwege de coronacrisis komen 100 van de 270 mensen op straat te staan. 'We gingen de crisis ongelooflijk gezond in, dit is echt vreselijk', zegt directeur Jolanda Jansen van Ahoy.
Lees verder

Steve Bannon opgepakt voor fraude
De Amerikaanse autoriteiten hebben volgens nieuwszender MSNBC voormalig Trump-adviseur Steve Bannon opgepakt. Hij is volgens de autoriteiten verdachte in een fraudezaak.
Lees verder

'Lowlands volgende zomer weer op de oude voet'
Volgend jaar zal er weer een volwaardig Lowlands zijn, zonder beperkingen van verplichte anderhalve meter afstand tussen de bezoekers. Met die voorspelling komt Ruben Brouwer van Lowlands-organisator Mojo in BNR Zakendoen.
Lees verder

'Aanpak verspreiding coronavirus in achterstandswijken schiet tekort'
De verspreiding van het coronavirus gaat disproportioneel snel in arme stadswijken, waar een groot gedeelte van de bevolking een migratie-achtergrond heeft. Dat laten cijfers uit Rotterdam en Amsterdam zien. Sociaal werkers uit deze wijken en experts zeggen tegen BNR dat de overheid veel meer zou...
Lees verder