vrijdag 28 augustus 2020

2 miljoen euro groeigeld voor Meetingselect

2 miljoen euro groeigeld voor Meetingselect
Meetingselect, een cloudplatform waarmee je wereldwijd vergaderlocaties kunt boeken, heeft een investering van 2 miljoen euro opgehaald bij Nimbus Ventures. De investering wordt gebruikt om verder uit te breiden in Europa en de technologie verder te ontwikkelen.
Lees verder

Amazon opent eerste volledige supermarkt
Amazon heeft in Woodlands Hills bij Los Angeles zijn eerste Amazon Fresh supermarkt geopend. Het is de eerste uit een lange reeks. Voorlopig zijn vestigingen in Zuid Californië en in Illinois gepland.
Lees verder

Markt voor VR arcades ligt op zijn gat
De coronapandemie heeft zijn weerslag op de markt voor VR arcades. In elk geval in de VS, waar nogal wat bedrijven op dit gebied omrollen.
Lees verder

TOM opent achtste distributiecentrum
Webwinkelgroep Tom Omnichannel Management (TOM) uit Bladel heeft een nieuw distributiecentrum geopend, aan Raambrug 20 te Bladel. Een noodzakelijke stap, volgens het bedrijf want de onderneming blijft groeien. TOM heeft inmiddels acht distributiecentra.
Lees verder

Positieve en negatieve impact van coronacrisis op IT sector
De coronacrisis valt zowel positief als negatief uit voor de IT-sector. Hosting- en cloudaanbieders profiteren van meer thuiswerken en extra online verkopen, terwijl bedrijven die systemen onderhouden en bestaande IT vernieuwen, juist meer omzetdruk voelen. Per saldo groeit de markt naar verwachting met 1 procent in 2020. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht voor de software en IT services van het ING Economisch Bureau.
Lees verder

Duitse corona-app 17,5 miljoen keer gedownload
De Corona Warning-app van de Duitse overheid is nu 17,5 miljoen keer gedownload. Dat blijkt uit actuele cijfers van Deutsche Telekom en de Duitse RIVM, het Robert Koch Institute (RKI).
Lees verder

Verlies Klarna verzevenvoudigt door internationale expansie
Leverancier van online betaaldiensten Klarna boekt in het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 51 miljoen euro. Dat komt met name door investeringen in groei in de VS en het VK, maar ook een verdubbeling in aantal niet-betalende consumenten.
Lees verder

Markt publieke cloud groeit naar 233 miljard dollar
De wereldwijde markt voor openbare clouddiensten bedroeg in 2019 233,4 miljard dollar, wat neerkomt op een stijging van 26 procent op jaarbasis, zo blijkt uit cijfers van IDC.
Lees verder

HelloFresh schaalt proef met elektrische busjes op
HelloFresh gaat nu ook in België met een aantal elektrische busjes rijden om ervaring op te doen met 'groen bezorgen'.
Lees verder