dinsdag 21 juli 2020

‘Wetten beschermen beperkt tegen prijsdiscriminatie door algoritmes’

'Wetten beschermen beperkt tegen prijsdiscriminatie door algoritmes'
Webwinkels kunnen met algoritmes prijzen aanbieden die voor de ene consument hoger liggen dan voor de ander. Europese wetten bieden slechts beperkte bescherming tegen degelijke prijsdifferentiaties, schrijft Frederik Zuiderveen Borgesius, hoogleraar ICT en Privaatrecht aan de Radboud Universiteit, in een publicatie die binnenkort verschijnt in European Business Law Review.
Lees verder

Aantal IT-vacatures trekt na korte dip weer aan
Het aantal nieuwe IT-vacatures onder directe werkgevers trekt in juni weer aan, na een dip die in maart inzette. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse arbeidsmarktrapportage van IT-detacheerder iSense.
Lees verder

'Grote stap mogelijk richting 3D printen van elektronica'
Holst Centre, onderdeel van TNO, wil de mogelijkheden van 3D geprinte elektronica verder uitdiepen. De technologie staat op dit moment in de kinderschoenen, maar er zijn al diverse proof-of-concept demo's ontwikkeld binnen het Hyb-Man consortium, waarin ook bedrijven als Signify, Bosch en Neotech zich hebben aangesloten.
Lees verder

Marktwaarde Amazon dit jaar alleen al met 600 miljard dollar gegroeid
De marktwaarde van Amazon blijft maar groeien, alleen al dit jaar steeg die met zestig procent, omgerekend zo'n 600 miljard dollar. De totale waarde is daarmee zo'n 1,5 biljoen.
Lees verder

Berichtenbox van MijnOverheid straks alleen toegankelijk met DigiD app
De Berichtenbox van MijnOverheid kan in de toekomst alleen nog in combinatie met de DigiD-app worden gebruikt. De Berichtenbox app kan nu al alleen worden geopend worden met de DigiD-app, en niet meer met een pincode.
Lees verder

Marktplaats.nl valt in Noorse handen
Marktplaats.nl komt in handen van Adevinta, exploitant van een netwerk Europese websites voor rubrieksadvertenties. eBay stoot de classifiedsgroep af, maar wordt in ruil daarvoor wel de grootste aandeelhouder bij de Noren.
Lees verder

Toerisme Vlaanderen met drukte-app
Toerisme Vlaanderen heeft een app ontwikkeld waarmee toeristen de drukte in bezienswaardigheden over heel Vlaanderen in real time kunnen volgen.
Lees verder

Banken willen meer kunnen doen met biometrie
Banken willen makkelijker gebruik kunnen maken van biometrische gegevens. Zij vragen om een aanpassing op de Uitvoeringswet AVG, die onder meer gaat over het gegevensbeschermingsrecht van consumenten.
Lees verder

Ant Group in Azië naar de beurs
Ant Group, nog grotendeels in handen van Alibaba topman Jack Ma, gaat naar de beurs in Hong Kong en Sjanghai. De voorbereidingen daarvoor zijn maandag gestart.
Lees verder