donderdag 23 juli 2020

Unilever wil merendeel thee-activiteiten, inclusief Lipton, afsplitsen

Unilever wil merendeel thee-activiteiten, inclusief Lipton, afsplitsen
Was- en levensmiddelenproducent Unilever gaat het merendeel van zijn theedivisie, met onder meer het merk Lipton, afsplitsen. Wel behoudt het bedrijf zijn thee-activiteiten in India en Indonesië en zijn belang in het samenwerkingsverband met PepsiCo voor Lipton-ijsthee. Dat maakte Unilever bekend...
Lees verder

Nederlandse ondernemers onzeker over Brexit
Nederlandse ondernemers weten nog lang niet waar ze aan toe zijn nu de Britten over minder dan een half jaar de interne markt verlaten. Dat meldt Evofenedex aan BNR, op basis van binnengekomen vragen op hun Brexitspreekuren. 'Het stukje Noord-Ierland ontbreekt', zegt manager Internationaal...
Lees verder

Overslag Rotterdamse haven daalt met 9 procent
De overslag in de Rotterdamse haven is in de eerste helft van het jaar met meer dan 9 procent gedaald als gevolg van de coronacrisis. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam pakten de overslagvolumes evenwel minder ongunstig uit dan eerder werd gevreesd.
Lees verder

Musea dreigen om te vallen
Zo'n honderd musea dreigen om te vallen. Ze denken nog een jaar te kunnen overleven als er niet snel meer financiële steun komt. Dat stelt de Museumvereniging. Vooral kleine musea tot 40.000 duizend bezoekers hebben het zwaar. Directeur Mirjam Mol van de Museumvereniging denkt dat de sector nog...
Lees verder

'Kort geding KHN tegen Staat slecht plan'
De Koninklijke Horeca Nederland is naar de rechter gestapt en heeft een geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De branche wil dat de Nederlandse overheid de anderhalvemeter-norm in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden laat varen voor groepen tot en met negen personen....
Lees verder

'Creatieve geesten reclamebranche hebben last van thuiswerken'
Campagnes die stop worden gezet, aanvragen die wegblijven en uiteindelijk een groot deel van je flexwerkers moeten wegsturen. Reclamebureau TBWA/Neboko heeft wel betere tijden gekend.
Lees verder

Venetiaanse gondeliers vinden klanten te dik
De Venetiaanse gondeliers verlagen de capaciteit van hun gondels. Voorheen mocht je met zes mensen in een gondel, nu nog maar met vijf. De gondeliers geven het steeds dikker worden van hun clientèle als reden, Italië-correspondent Pauline Valkenet ziet eerder financiële motieven.
Lees verder

E-bikes spinnen garen bij coronacrisis
Door de coronacrisis wordt het openbaar vervoer gemeden als de pest. De e-bike spint daar garen bij. E-bike-To-Go, de grootste lease-aanbieder van e-bikes in Nederland, realiseert record-omzetten.
Lees verder

UMC Utrecht: 1,5 meter, mondkapjes en handen wassen voldoende
Als iedereen anderhalve meter afstand houdt, de handen regelmatig wast en mondkapjes draagt moet dat voldoende zijn om de coronapandemie in Nederland en andere Westerse landen te bedwingen. Dat blijkt uit een studie van het UMC Utrecht.
Lees verder

Belgen moeten verplicht mondkapje op vanaf zaterdag
Het straatbeeld in België zal er vanaf zaterdag weer wat anders uitzien. Onze zuiderburen zijn dan verplicht mondkapjes te dragen op drukke plaatsen, zoals winkelstraten. Dat is één van de strengere maatregelen die zijn aangekondigd op een persconferentie van premier Sophie Wilmès.
Lees verder

Touringcarbranche op rand van de afgrond
De touringcarbranche staat op omvallen. Dat zegt Busvervoer Nederland. Naar verwachting zullen bedrijven dit jaar gemiddeld een omzetverlies van 70 procent hebben, en zal 40 procent van de bedrijven failliet gaan. Daarom klopt de sector nu, voor het eerst, bij de overheid aan voor steun.
Lees verder

Handmatige paspoortcontrole Schiphol verdwijnt
De paspoortcontrole op de luchthaven zal er in de toekomst compleet anders uitzien op Schiphol, als de paspoortcontrole achter de balie verdwijnt.
Lees verder