donderdag 2 juli 2020

Tweede Kamer debatteert over steunpakket KLM

Tweede Kamer debatteert over steunpakket KLM
Vanavond debatteert de Tweede Kamer over het steunpakket van KLM. Het luchtvaartbedrijf moet in ruil voor miljarden aan leningen 15 procent bezuinigen. De kosten moeten flink omlaag.
Lees verder

KPMG: Spits mogelijk drukker na corona
KPMG voorspelt dat er zo'n vijf tot tien procent meer weggebruikers kunnen komen dan voor corona. Ze vrezen voor een permanente verschuiving van de trein naar de auto. Dat kan dan weer grote gevolgen hebben voor de klimaatdoelstellingen.
Lees verder

Russen stemmen over aanpassingen grondwet
In Rusland duurt het nog een paar uur voordat de stembussen sluiten. De Russen stemmen vandaag voor tientallen aanpassingen van de grondwet. En een daarvan moet ervoor zorgen dat president Vladimir Poetin tot 2036 aan kan blijven.
Lees verder

VK zet deur open voor 3 mln. Hongkongers
De Britse regering van premier Boris Johnson wil de deuren van het land openen voor maar liefst drie miljoen mensen uit Hongkong. Zijn regering zei dit eerder al toe, als de nieuwe veiligheidswet door China aangenomen zou worden. Dat is gebeurd en door die wet kunnen inwoners van Hong Kong die op...
Lees verder

Hard tegen hard tijdens racismedebat Tweede Kamer
De Tweede Kamer is straks het toneel van het KLM-debat. Maar op dit moment is de plenaire zaal ook al het toneel van een ander debat: namelijk het racismedebat. En daar gaat het er heftig aan toe.
Lees verder

Bouwend Nederland blij met verruiming PFAS-normen
De PFAS-regels worden versoepeld. Dat maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven vandaag bekend. En daar is Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen heel blij mee.
Lees verder

Zorg blijft het oneens over dekking van kosten
Aan het begin van de coronacrisis beloofden de zorgverzekeraars nog aan de ziekenhuizen dat de kosten van dit jaar gedekt zouden worden, maar die belofte nakomen zorgt voor discussie. De coronakosten werden namelijk niet verwacht of begroot. Hierdoor zijn de zorgverzekeraars en de ziekenhuizen nog...
Lees verder

Elektrische pendelbusjes jarenlang illegaal op openbare weg
Elektrische pendelbusjes voor personenvervoer hebben jarenlang illegaal op de openbare weg gereden en dat werd gedoogd door de Inspectie Leefomgeving en Transport en de politie. Maar nu stopt het gedogen en worden de busjes tóch van de weg gehaald.
Lees verder

Productiviteit lijdt niet onder thuiswerken
Hoewel steeds meer medewerkers weer af en toe naar kantoor mogen komen, werkt een groot deel van de Nederlanders nog altijd vanuit huis. En wat blijkt: thuiswerken is niet nadelig voor onze productiviteit.
Lees verder

'Plan nodig tegen buitenlandse inmenging bij verkiezingen'
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken moet snel met een concreet plan komen om buitenlandse inmenging tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen te voorkomen. Daarover dient vandaag een motie in de Tweede Kamer.
Lees verder

'Varkenszaak Limburg kan PAS-achtige proporties krijgen'
Heb je als indirect betrokkene recht op inspraak bij de uitbreiding van een varkenshouderij? Dat is de vraag die vandaag dient bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. Dat kreeg de zaak weer doorgespeeld van de rechtbank in Limburg, waar een actiegroep deze had aangespannen om meer inspraak...
Lees verder

Toeristen uit buurlanden richten ogen op Nederland
Nederland kan meer vakantiegangers verwachten uit de buurlanden. Ondanks de coronacrisis willen meer mensen uit België, Duitsland en Groot-Brittannië op vakantie naar Nederland dan eerder in de coronacrisis. Nederlanders lijken te hopen dat ze alsnog naar het buitenland op vakantie kunnen, zegt...
Lees verder