vrijdag 31 juli 2020

Sprout: Zo verdedigt Jeff Bezos de macht van Amazon

Zo verdedigt Jeff Bezos de macht van Amazon
Net zoals de wereld kleine bedrijven nodig heeft, zo zijn ook giganten als Amazon onmisbaar, stelt oprichter Jeff Bezos woensdag in een hoorzitting in Washington. 'Het kan mij niet schelen hoe goed je als ondernemer bent, je bouwt geen Boeing 787 in je garage.'
Lees verder

Medische messenger Siilo krijgt 9,5 miljoen euro, groeit naar 250.000 gebruikers
Siilo, de Nederlandse 'WhatsApp' voor artsen en andere zorgverleners, heeft 9,5 miljoen euro vers groeikapitaal opgehaald. De dienst groeide tijdens de coronapandemie van 200.000 naar 250.000 actieve gebruikers, vertelt medeoprichter Arvind Rao.
Lees verder

Blendle verkocht aan Franse collega; 149 ondernemers willen legaal wiet kweken
Ondernemersnieuws: Alexander Köpping verkoopt Blendle aan Cafeyn, WhatApp voor de zorg haal 9,5 miljoen op en 149 gegadigden voor wietexperiment in 10 gemeenten.
Lees verder

Alexander Klöpping (Blendle): 'Je bedrijf verkopen tijdens een pandemie is best vreemd'
Alexander Klöpping verkoopt zijn online bladenkiosk Blendle voor een onbekend bedrag aan de Franse tegenhanger Cafeyn. 'Blendle is een sterk techbedrijf, maar is nooit goed geweest in marketing en het acquireren van nieuwe gebruikers. Daar is Cafeyn een ster in.'
Lees verder

Zo maak je jouw team net zo snel als de monteurs van Max Verstappen
Formule 1-teams staan erom bekend dat ze gigantisch snel kunnen innoveren en inspelen op verandering. Sprout-expert Jurriaan Kamer (The Ready) legt uit wat je als ondernemer kan leren van een race waarin plotseling iets mis gaat.
Lees verder

Winst Amazon explodeert door corona; Moederbedrijf Miss Etam op de fles
Ondernemersnieuws: coronashoppers verdubbelen winst Amazon, moederbedrijf Miss Etam vraagt faillissement aan en Berlijnse unicorn haalt 255 miljoen op om de Amazon van de autowereld te worden.
Lees verder

Verkoop je abonnementen? Met deze online tool maak je snel een businesscase
Hoe bereken je de toekomstige opbrengst van je Software (of Product) as a Service? Robbert van Geldrop (Firm House) maakte een online tool die je snel inzicht geeft. 
Lees verder

8 soorten klanten die je beter kan vermijden
Horrorklanten, iedere ondernemer (of werknemer) krijgt er vroeg of laat mee te maken. Deze acht archetypen staan voor de afnemers die schadelijk zijn voor je bedrijf.
Lees verder