maandag 20 juli 2020

Slechts één gemeente aangemeld op nieuw PGB-systeem

Slechts één gemeente aangemeld op nieuw PGB-systeem
Tot nu toe is slechts één gemeente, de gemeente Westland, aangesloten op het PGB 2.0-systeem. Reden hiervoor is dat een aantal voor gemeenten cruciale functionaliteiten nog niet gerealiseerd zijn. Daarnaast moet de aansluiting op het Gemeentelijk...
Lees verder

Abdijbroeders gaan aan de ict
De abdij van West-Vleteren heeft de verkoop van zijn wereldberoemde bier gedigitaliseerd. De Ingenico Group zette daarvoor een systeem op om internationale betalingen te kunnen accepteren gedurende een zeer beperkte verkoopperiode.
Lees verder

Gehele Duitse deelstaat over van krijt naar digibord
Het Nederlandse Prowise gaat digitale leermiddelen als touchscreens leveren aan de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Het bedrijf kondigde begin deze zomer ook al een overeenkomst aan met de stad Brussel.
Lees verder

'Tata Steel betaalt miljoenen teveel aan TCS'
Tata Steel in IJmuiden betaalt elk jaar tientallen miljoenen teveel voor de ict-diensten die geleverd worden door Tata Consultancy Services (TCS). Zes klokkenluiders hebben hierover alarm geslagen tegenover het Noordhollands Dagblad.
Lees verder

'Tata Steel betaalt miljoenen te veel aan TCS'
Tata Steel in IJmuiden betaalt elk jaar tientallen miljoenen te veel voor de ict-diensten die geleverd worden door Tata Consultancy Services (TCS). Zes klokkenluiders hebben hierover alarm geslagen tegenover het Noordhollands Dagblad.
Lees verder

Renault stapt over op Google Cloud
De cloud-tak van Google heeft een groot contract binnengehaald bij de Franse autoconstructeur Renault. Google gaat een platform inrichten om de data die het bedrijf verzamelt, op te slaan en te bewerken.
Lees verder

EIT Health steunt startups met miljoenen
De Europese organisatie EIT Health heeft 5,5 miljoen euro toegekend aan elf startende ondernemingen in biotech, medtech en digitale gezondheid. Dit moet de bedrijven drijvende houden na de corona-pandemie.
Lees verder

'Extra test kon datalek in Infectieradar voorkomen'
Het datalek in Infectieradar kon voorkomen worden. De kwetsbaarheid ontstond door een manipulatie in de url. Dit risico was voor de livegang bekend bij het RIVM en hier waren maatregelen voor getroffen. Echter bleek het lek...
Lees verder