woensdag 15 juli 2020

Rutte zet deur open voor Europese coronasubsidies

Rutte zet deur open voor Europese coronasubsidies
Premier Rutte zet de deur open voor subsidies binnen het Europese corona-wederopbouwfonds, waarover later deze week een Europese top is. Maar Rutte gaat wel zware eisen stellen voor er sprake kan zijn van subsidies, dus acht de premier de kans op een akkoord niet erg groot.
Lees verder

Jumbo voelt beide kanten van de coronacrisis
Hamsterende klanten stuwen mede de omzet van supermarktketen Jumbo omhoog. In het eerste halfjaar steeg deze met 14 procent. Maar tegelijkertijd stortte de omzet bij La Place grotendeels in.
Lees verder

Britten weren Huawei alsnog van 5G-netwerk
De Britse regering weert de technologie van Huawei uit hun 5G-netwerk. Dat maakte de minister van Cultuur bekend. In 2027 mag er geen apparatuur van Huawei meer in het netwerk worden gebruikt. Eerder ging de regering van Boris Johnson nog een 5G-overeenkomst aan met Huawei, waarin stond dat het...
Lees verder

Zoetermeer pakt strijd op met gemeenten tegen overheid
Al jaren moeten gemeenten fors bezuinigen. De gemeente Zoetermeer is dat nu meer dan zat en start een actie om samen met andere gemeenten meer geld te vragen van de overheid.
Lees verder

Handlangster Jeffrey Epstein verschijnt voor de rechter
Ghislaine Maxwell, de ex van de overleden Jeffrey Epstein wordt over dinsdag voorgeleid in New York. Maxwell wordt verdacht van medeplichtigheid aan het kindermisbruik van Epstein.
Lees verder

Opnieuw aardbeving in Loppersum
Opnieuw is het Groningse Loppersum het epicentrum van een aardbeving. De kracht was 2.7 op de schaal van Richter, en de oorzaak is: de gaswinning. Dat bevestigt het KNMI aan BNR. Het is daarmee de zwaarste beving in ruim een jaar tijd. Begin mei was er bij Zijldijk nog een beving van 2.5.
Lees verder

Vakbeurzen krabbelen voorzichtig op, ontslagen onvermijdelijk
Het aantal zakelijke beurzen trekt vanaf september aan, maar blijft nog ver van het oude niveau. Dat blijkt uit een rondgang langs de evenementenlocaties Ahoy, de Jaarbeurshallen en Libéma en de brancheorganisatie CLC-VECTA. Die laatste noemt het onvermijdelijk dat er ontslagen vallen.
Lees verder

Waterstofauto heeft geen toekomst voor particulier
Een kleine elektrische middenklasser is momenteel net zo duur in aanschaf en gebruik als een benzine auto. De waterstof-versie is nog altijd twee keer zo duur. En de kansen voor die auto lijken de komende jaren niet heel groot, blijkt uit onderzoek van CE Delft.
Lees verder

Coronavaccin dit jaar twijfelachtig
Wereldwijd wordt er hoopvol gewacht op een coronavaccin. Alleen zo zouden we weer terug naar het normale leven kunnen. Maar ondertussen is het nog steeds volstrekt onduidelijk of we aan het eind van het jaar dan ook écht zo'n vaccin hebben. Dat zegt Ingrid Schellens, klinisch beoordelaar bij het...
Lees verder

Apple moet mogelijk 13 miljard aan belasting terugbetalen
Moet Apple alsnog 13 miljard euro aan belasting betalen in Ierland? Over die vraag spreekt het Europese Hof zich vandaag uit. Volgens de Europese Commissie heeft de Amerikaanse computermaker jarenlang een illegale belastingdeal met Ierland gehad.
Lees verder

Nederlandse Europarlementariërs willen veevoerbeleid van tafel
De Europese Commissie moet Nederland op de vingers tikken vanwege het veevoerbesluit van landbouwminister Schouten. Dat vinden twee Nederlandse Europarlementariërs: Annie Schreijer-Pierik van het CDA en Bert-Jan Ruissen van de SGP.
Lees verder

VS schrapt privileges Hongkong
De Verenigde Staten behandelen Hongkong voortaan net zo als het vasteland van China. Dat komt door de invoering van de omstreden veiligheidswet die China heeft ingevoerd, aldus President Trump.
Lees verder