dinsdag 14 juli 2020

Organisator Zwarte Cross richt eigen omroep op

Organisator Zwarte Cross richt eigen omroep op
De Feestfabriek, organisator van de festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana, wil als aspirant-omroep toetreden tot de NPO. Het heeft daarvoor het onlineplatform Stamppot opgericht. De Feestfabriek heeft tot het eind van het jaar de tijd om minimaal 50.000 betalende leden te werven.
Lees verder

Aangepaste 'coronanoodwet' aangeboden aan Tweede Kamer
Het wetsvoorstel over de nieuwe 'coronanoodwet' is vanmiddag door het kabinet naar buiten gebracht, en aangeboden aan de Tweede Kamer. De wet zou de coronamaatregelen juridisch vastleggen. De Tweede Kamer heeft nu een week de tijd om te reageren op het wetsvoorstel.
Lees verder

Twee derde gedupeerde reizigers wil voucher gebruiken
Bijna twee derde van de gedupeerde reizigers wil z'n reisvoucher nog dit jaar gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van GFK, in opdracht van reisbrancheorganisatie ANVR. Het gaat om mensen van wie de reis werd geannuleerd als gevolg van de coronacrisis.
Lees verder

Belgische en Nederlandse overheden bespreken grensbeleid
De Coronacrisis heeft in de Belgisch-Nederlandse grensregio tot de nodige ergernissen en problemen geleid. En dat moet natuurlijk niet weer zo lopen, mocht er een tweede golf komen. Daarom spraken minister Grapperhaus van Justitie en zijn Belgische collega Pieter de Crem met elkaar in...
Lees verder

Vakantie in eigen land bij Van Gogh Brabant
Je kunt de Starry Night van Van Gogh natuurlijk in New York bekijken, waar het schilderij hangt. Of je kunt naar de sterrenhemel bekijken, in Zuid Frankrijk. Maar je kunt ook gewoon naar Brabant gaan. Daar heeft de beroemde schilder een kwart van zijn werken gemaakt en doet het landschap nog altijd...
Lees verder

Jonge wetenschappers luiden alarmbel in brandbrief
Jonge wetenschappers komen in de knel door de coronacrisis. Hun werk is ernstig vertraagd, en daarom is er een steunpakket van 350 miljoen euro nodig om dit probleem op te lossen. Dat schrijven het Promovendi Netwerk Nederland, PostdocNL en De Jonge Akademie in een brandbrief aan minister van...
Lees verder

Driekwart Britse bedrijven niet klaar voor Brexit
De regering van Boris Johnson komt met een nieuwe campagne om bedrijven klaar te stomen voor het naderende einde van de Brexit-overgangsperiode. Terwijl Johnson zijn Get Ready For Brexit lanceert, blijkt uit een peiling onder duizend directeuren dat drie kwart van de Britse bedrijven niet klaar is...
Lees verder

Andrzej Duda (PiS) herkozen als Pools president
Andrzej Duda is met 51,2 procent nipt herkozen als president van Polen. Na een snoeiharde campagne vol nationalistische en zelfs antisemitische retoriek is er een diepe verdeling zichtbaar in Polen.
Lees verder

Bloedstollende verkiezingen in Polen
De zittend Poolse president Andrzej Duda is er met een nipte zege in geslaagd zijn uitdager Trzaskowski, de burgermeester van Warschau, te verslaan. Duda won nipt met 51,2 procent van de stemmen, zo meldt de Poolse kiesraad.
Lees verder

Manchester City mag weer Europees voetballen
Een gevoelige tik voor voetbalbond UEFA: Manchester City mag de komende twee jaar gewoon Europees voetbal spelen. De UEFA had Manchester City geschorst vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels, maar sporttribunaal CAS zegt dat de overtreding niet te bewijzen is.
Lees verder

Tam debat CDA-lijsttrekkers
De lijsttrekkersstrijd bij het CDA nadert het kookpunt, morgen weten we wie de nieuwe man wordt: Pieter Omtzigt of Hugo de Jonge. Gisteravond kruisten de heren de degens in een debat, bij Op1, het werd een tam gesprek.
Lees verder

Spanje weer aan het mondkapje
Steeds meer Spaanse regio's in verplichten het gebruik van mondkapjes. Inmiddels zijn het er negen, waaronder het toeristische Andalusië. 'De afgelopen tijd zijn er weer nieuwe uitbraken geweest', zegt correspondent Carlijn Teeven die eindelijk de regels doorheeft.
Lees verder