maandag 6 juli 2020

Na 7 jaar vertraging eindelijk 4G in openbaar vervoer Parijs

Na 7 jaar vertraging eindelijk 4G in openbaar vervoer Parijs
Île-de-France Mobilités, RATP en de vier Franse telecomoperatoren (Orange, SFR, Bouygues Telecom en Free) hebben aangekondigd dat vanaf deze week 4G eindelijk op alle Parijse metro- en RER-lijnen beschikbaar is.
Lees verder

Spotify test nieuw advertentieformaat in app
Spotify test een nieuw advertentieformaat voor podcasts. Gebruikers kunnen in de app meteen reageren op een aanbod van sponsors en worden dus niet aangemoedigd om een coupon te gebruiken op een externe website.
Lees verder

Best renderende app in eerste jaarhelft: Tinder
Consumenten hebben in de eerste helft van 2020 wereldwijd 50,1 miljard dollar uitgegeven aan apps in de App Store en Google Play, 23,4 procent meer dan een jaar geleden. Onderzoeker Sentor Tower noemt de coronalockdown als oorzaak.
Lees verder

België mist Europese deadline 5G-veiling
België heeft deze week een belangrijke Europese deadline voor de uitrol van 5G gemist. Een tweede deadline, voor de veiling van de frequenties van een belangrijke 5G-radioband, wordt ook niet gehaald.
Lees verder

Werktuigbouwkunde studenten ontwerpen inventieve pakkethond
Een bestuurbaar wagentje met zes wielen en hefpoten dat een pakket van minstens 10 kilo kan laden en lossen en over diverse hindernissen kan verplaatsen. Ideaal voor pakketbezorgers die – mede vanwege de coronacrisis – steeds meer en zwaardere pakketten moeten afleveren bij mensen thuis. Het pakkethondje De Scarabee heeft de Ontwerpwedstrijd 2020 van de TU Delft gewonnen.
Lees verder

Deelfietsen Jump voorlopig terug in Londen
De deelfietsen van Jump keren terug naar Europa, te beginnen in Londen. Jump was een dochterbedrijf van Uber, maar is […]
Lees verder

Infographic: webinars versus podcasts
Evenementen mogen sinds 1 juli weer. Wel nog met beperkingen: de ruimte is leidend in plaats van het aantal bezoekers. Wel moeten de basisregels zoals 1,5 meter in acht genomen worden. Of daarmee alle geplande webinars alsnog worden omgezet in fysieke evenementen moet nog blijken, want die hebben hun nut intussen wel bewezen. In deze infographic wordt uitgelegd welke tactiek het beste gevolgd kan worden: in sommige gevallen kun je met een podcast ook je doel bereiken.
Lees verder

Roman Rochel (Shopify): 'Laat verkopers weer eigenaar worden van het klantcontact'
Shopify heeft zich met een focus op Noord-Amerika tot een miljardenbedrijf ontwikkeld en weet met zijn e-commerce-ecosysteem inmiddels wereldwijd verkopers aan zich te binden. Waarbij het in toenemende mate de rol van financier en bank op zich neemt. En een spilfunctie krijgt voor Facebook Shops plus toegang tot Walmart Marketplace. De huidige crisis zet op scherp waar het om draait, stelt Roman Rochel, Market Lead Shopify EMEA: focus op de verkoper.
Lees verder

Streamads valt in Duitse handen
Online videoreclamebedrijf Streamads komt in handen van ShowHeroes uit Duitsland. Het bedrijf wil een goed, cookieloos alternatief voor videoreclame op Facebook en Google kunnen bieden.
Lees verder