maandag 6 juli 2020

Investeerder koopt Gereedschapcentrum.nl en Fixami

Investeerder koopt Gereedschapcentrum.nl en Fixami
De Amsterdamse private equity-partij Foreman Capital wil het moederbedrijf van Gereedschapcentrum.nl en diens label voor de internationale markt Fixami overnemen.
Lees verder

Bloomberg: overname maaltijdbezorger Postmates door Uber is rond
Uber gaat maaltijdbezorger overnemen voor 2,65 miljard dollar, zo meldt Bloomberg. Daarmee krijgt Grubhub, net overgenomen door het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway voor 7,3 miljard dollar, er een belangrijke concurrent bij.
Lees verder

Politie gaat nieuwe chatbot ontwikkelen
De politie gaat een nieuwe chatbot ontwikkelen als onderdeel van een modern platform, dat zowel informatief is als in staat om meldingen aan te nemen.
Lees verder

Google verwerkt Chat in Gmail-app
De Gmail-app zal ergens in de komende weken worden uitgebreid met een chatfunctie. Op het vaste web bestaat deze optie al, maar ze ontbreekt op het primaire mobiele kanaal.
Lees verder

Nederlanders verbruikten meer dan 200 miljard MB mobiele data
In het eerste kwartaal van 2020 steeg het verbruik van mobiele data via 4G voor het eerst boven de 200 miljard MB. Het verbruik van mobiele data via 3G en 4G bedroeg in totaal 214 miljard MB, tegenover 159 miljard MB in het eerste kwartaal 2019, een stijging van 34,5 procent. Dat staat in de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2020, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert.
Lees verder

Huisartsapp doet intrede via 'Netflix'-model
Verzekeraar Menzis is met Prisma een driejarig partnerschap aangegaan zodat de huisartsenapp verder ontwikkeld kan worden.
Lees verder

Google helpt kleinere nieuwsuitgevers met digitale strategie
In verscheidene Europese landen begint Google aan zogeheten Digital Growth-programma, als onderdeel van zijn Google News Initiative. Het techbedrijf helpt kleinere uitgevers met hun digitale transitie door gratis kennis te delen.
Lees verder

Ecommerce Europe krijgt nieuwe Secretaris-Generaal
Het bestuur van Ecommerce Europe heeft Luca Cassetti aangesteld als nieuwe Secretaris-Generaal van Ecommerce Europe, de koepelorganisatie voor digital commerce waar Thuiswinkel.org in participeert.
Lees verder

Lab voor technologie- en talentontwikkeling tussen kennisinstellingen, industrie en overheid op het gebied van AI
De TU/e heeft samen met een aantal industriƫle partners een nieuw ICAI-lab opgezet, onder academisch toezicht van Ivo Adan en Geert-Jan van Houtum, om de besluitvorming in productie en onderhoud met behulp van kunstmatige intelligentie te verbeteren. Het nieuwe EAISI-lab AI-enabled Manufacturing and Maintenance (AIMM) is het eerste ICAI-Lab in Eindhoven.
Lees verder