donderdag 9 juli 2020

‘Digitaal onderwijs geen volwaardig substituut voor klassikaal’

'Digitaal onderwijs geen volwaardig substituut voor klassikaal'
Een meerderheid van ruim 8000 door ING ondervraagde consumenten ziet de voordelen van online scholing vanwege flexibiliteit en gemak. Toch verkiest bijna driekwart volledig fysiek onderwijs boven volledig online onderwijs. Ook voor hoger-onderwijsinstellingen zelf blijkt digitalisering niet alleen voordelen te hebben.
Lees verder

Creditcardbedrijven starten technische voorbereidingen Click to Pay
American Express, Discover, Mastercard en Visa starten met de technische voorbereidingen voor wereldwijde uitbreiding van online Click to Pay-betalingen, gebaseerd op de EMV Secure Remote Commerce-industriestandaard.
Lees verder

FIFA x Adidas x Google: augmented gaming
Een zwart blokje in de zool van een sportschoen trackt de richting, beweging en snelheid waarmee de drager ervan zich beweegt. Dat is de basis van een gamingconcept dat Adidas ontwikkelde met Google ATAP, een onderzoeksafdeling, en gameontwikkelaar Electronic Arts.
Lees verder

Google Plus nu echt ten einde
Google Plus bestaat nu echt niet meer. Het sociale netwerk was voor consumenten vorig jaar april al uit de lucht gehaald, nu is ook de zakelijke versie opgeheven.
Lees verder

Onderzoek maakt automatisch debuggen van software stuk sneller
Tukaram Muske, promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft technieken ontwikkeld die het debuggen van software een stuk simpeler moet maken.
Lees verder

PostNL vervangt benzinescooters door elektrische scooters
PostNL is gestart met de vervanging van alle duizend benzinescooters door zo'n 600 professionele elektrische driewielscooters. Deze duurzame 3W e-scooters dragen direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de vervoerder.
Lees verder

Storytel groeit tot 1,3 miljoen abonnees
De app voor luisterboeken Storytel zag het aantal abonnees met 100.000 groeien tot bijna 1,3 miljoen. De bulk daarvan bevindt zich in Scandinavië, maar het bedrijf blijft ondanks de verliezen investeren in expansie daar buiten.
Lees verder

LOEY Awards slaat jaar over, financiert corona-onderzoek
De organisatie van de LOEY Awards doet vanwege het coronavirus een pas op plaats en slaat een editie over. In plaats daarvan besluiten achttien internetondernemers achter de organisatie om een Nederlands corona-onderzoek aan het EramusMC te financieren.
Lees verder

Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichting
Na een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hebben agenten deze week vier Hagenaars aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.
Lees verder