dinsdag 28 juli 2020

De rol van de werkgever bij mediation

De rol van de werkgever bij mediation
Wanneer er een conflict is op de werkvloer is het van belang dat dit snel wordt opgelost. Een conflict gaat vaak ten koste van de sfeer en productiviteit. Maar hoe lost u dit als werkgever op?
Lees verder

Kiezen voor procederen of mediation?
In geval van conflict op de werkvloer is het van belang dat er snel een oplossing wordt gevonden.
Lees verder

Mediation & arbeidsconflict
Helaas komen arbeidsconflicten in vrijwel elke (grotere) organisatie voor. Het is niet bevordelijk voor de sfeer en al helemaal niet voor de werkzaamheden. Het liefst wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben. Maar wat als u het conflict na herhaalde pogingen niet opgelost krijgt? In zo'n geval kunt u een conflict uit handen geven, bijvoorbeeld aan een rechter. Er is gelukkig ook nog een tussenoplossing die minder drastisch is.
Lees verder

Wat doet de werkgever bij een arbeidsconflict?
Wanneer u merkt dat het de laatste tijd minder goed botert tussen bepaalde werknemers, of wanneer u zelfs een conflict waarneemt is het tijd om in te grijpen. In zo'n situatie kunt u zelf het gesprek aangaan of iemand van buitenaf inschakelen.
Lees verder

Kosten mediation
Het is lastig om hier een goede uitspraak over te doen. Er zijn geen vaste kosten voor een mediation procedure. Vaak verschillen de kosten behoorlijk tussen de verschillende aanbieders van mediation.
Lees verder

Zakelijke mediation
Waar vaak de beste resultaten voortkomen uit samenwerking blijkt ook dat een goede samenwerking niet altijd even makkelijk is. In veel bedrijven zijn irritaties, wrijvingen en zelfs conflicten de normaalste zaak van de wereld. Zonde natuurlijk, want een goede samenwerking is nu juist zo belangrijk voor het beste resultaat.
Lees verder