donderdag 2 juli 2020

CDA: Eerder hypotheek voor starters in de knel

CDA: Eerder hypotheek voor starters in de knel
Starters die aantonen dat ze altijd netjes hun hoge huur kunnen betalen, moeten sneller in aanmerking komen voor een hypotheek. Het CDA dient daarover vandaag een motie in in de Tweede Kamer.
Lees verder

Aanpak lerarentekort blijkt ver onder de maat
De aanpak om het lerarentekort op de lossen is ver onder de maat. Dat blijkt uit onderzoek van Merel van Vroonhoven in opdracht van het ministerie van OC&W. De aanpak is te versnipperd en te verblijvend. Een taskforce moet daar verandering in brengen.
Lees verder

Hoekstra vreest nog geen verlies landingsrechten
KLM kan start- en landingsrechten verliezen als er nu of in de toekomst sprake is van een kapitaalinjectie. Dat zei minister Wopke Hoekstra van Financiën gisteravond in het KLM-debat. 'Maar van een kapitaalinjectie is nu echt geen sprake.'
Lees verder

'Niet waarschijnlijk dat Israël snel gaat annexeren'
Gisteren zou volgens veel media de dag zijn waarop de Israëli Palestijnse gebieden zouden overnemen op de Westelijke Jordaanoever. Vooralsnog is er geen beweging te zien. Tegelijkertijd houden de protesten van Palestijnen tegen de op handen zijnde annexaties aan.
Lees verder

Unilever riskeert dubbele belasting
De Britse belastingdienst en de Nederlandse belastingdienst liggen in de clinch over Unilever. De Britten hebben een claim van 141 miljoen bij Unilever neergelegd over belasting die het bedrijf in Nederland betaald heeft. Dat staat in het jaarverslag van Unilever, meldt de NOS.
Lees verder

BAM duikt diep in de rode cijfers
Bouwbedrijf BAM lijdt over de eerste helft van dit jaar een verlies van tussen de 130 en de 150 miljoen euro. Eerder deze week werd al bekend dat BAM 40 miljoen gaat betalen aan de Duitse stad Keulen om van alle processen rond de bouw van de metro af te zijn.
Lees verder

ROM's investeerden vorig jaar 1,1 miljard in regio's
Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen slagen er behoorlijk in om de regionale economieën in Nederland te versterken. Maar liefst 1,1 miljard euro investeerden de ROMs het afgelopen jaar in die regionale economie. En daarmee werden zon achtduizend nieuwe banen gecreëerd.
Lees verder

Skills-paspoort moet traditioneel cv vervangen
Werkgeversvereniging AWVN werkt aan een pilot met het zogenaamde skills-paspoort. Dit document moet het traditionele cv vervangen en solliciteren voor de werkzoekende en hr makkelijker maken.
Lees verder

C&A ontvangt officiële klacht over toestand fabriek Myanmar
Onderzoeksorganisatie SOMO, Schone Kleren Campagne en Action Labor Rights dienen een klacht over winkelketen C&A in bij het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. C&A zou de problemen bij een fabriek in Myanmar niet goed genoeg aanpakken.
Lees verder

'Voor eind van het jaar uitkomst overname Hema'
Hema heeft over het eerste kwartaal een netto-omzet behaald van 225 miljoen euro, een daling van 24,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Gegeven de onvermijdelijke effecten van de coronacrisis valt dat resultaat allerminst tegen, zegt topman Tjeerd Jegen in BNR Zakendoen. Hoewel de angst voor een...
Lees verder

Politie voorkomt duizenden misdaden door meelezen criminele chats
Een grote klap voor de georganiseerde misdaad. Door live mee te lezen met geheime berichten van criminelen kon de politie de afgelopen tijd duizenden misdaden en zelfs liquidaties voorkomen. Dat maakten de Nederlandse en Franse politie vandaag bekend op een gezamenlijke persconferentie.
Lees verder

Tweede Kamer vannacht met reces
Na een bizar politiek jaar gaan de politici van de Tweede Kamer vanaf vannacht met reces tot september. Maar tijdens de coronacrisis ziet het er anders uit dan normaal.
Lees verder